Picknick in het Kaandelpark

Zondagmiddag trokken iets meer dan 200 mensen met hun picknickmand naar het Kaandelpark. Ze gaven gehoor aan de oproep van de verenigde oppositie en hopen dat de bouw van een nieuw stadhuis de stad niet voor decennia in de schuld zal steken.
Peter Broeren: “N-VA, sp.a, Wakker Deinze en GroenRood mobiliseerden de mensen omdat we vrezen dat de bouw van het nieuwe admistratieve centrum alle geld uit de stadskas zal zuigen. Wij zien andere prioriteiten in Deinze onder andere verkeersveiligheid en mobiliteit.”

Picknick Kaandelpark DSC_2915

Freya Dhondt: “We willen dat de stad voorrang geeft aan de bouw van een cultureel centrum, de renovatie van de academies, het sociaal beleid en de lokale economie. We kijken uit naar het meerjarenplan dat de stad in december moet voorleggen.”

Sören Van De Moortele:” Onder een heerlijk najaarszonnetje genoten de mensen van hun lunchpakket. De verenigde oppositie heeft bewust gekozen voor een positieve actie. De vier partijen trakteerden met heerlijke soep en taart. In een gemoedelijke sfeer gingen de mensen over de partijgrenzen heen gemakkelijk in gesprek. Dit op zich was al een geslaagde actie.”

Peter Parmentier: “De voorzitters van de vier partijen kijken tevreden terug op de samenwerking. Ze willen de volgende weken verder ageren voor de juiste beleidskeuzes. Ook op andere vlakken, waar we gelijklopende ideeën hebben voor Deinze, zal er in de toekomst samengewerkt worden. De besparingen op alle vlakken dwingen de gemeenten om creatief na te denken en efficiënt om te springen met de centen. Wij zullen hiertoe ons steentje bijdragen. “

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...