Deinzenaar zamelt massaal taxus in

taxus_DSC_3137

Sinds jaar en dag neemt de stad Deinze deel aan de taxusinzamelactie van de de I.V.M., intercommunale voor integraal verantwoord milieubeheer. Wie zijn taxushaag snoeit, kan gratis met het taxussnoeisel op het recyclagepark terecht. Ook dit jaar doneerden de Deinzenaren massaal taxus. Hiermee droegen de inwoners meer dan een symbolisch steentje bij aan de strijd tegen kanker. In de jonge naalden van de taxus baccata zit immers baccatine, en de helft van alle chemokuren gebeurt met geneesmiddelen op basis van taxus. “Met de taxusinzamelactie vangen we dus twee vliegen in één klap. We leveren een belangrijke grondstof voor de geneeskunde. En de gemeentebesturen uit de regio steunen met de opbrengst bovendien diverse goede doelen rond wetenschappelijk kankeronderzoek.”, legt schepen voor milieu Bruno Dhaenens uit. In 2013 bedroeg de ingezamelde hoeveelheid 80.7 m3, goed voor een opbrengst van 5 649 euro. “De opbrengst in Deinze zal integraal besteed worden aan het kinderkankerfonds”, klinkt het bij Bruno Dhaenens en I.V.M. – ondervoorzitter Steven Van de Putte.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...