Linx+ Deinze organiseert boekvoorstelling “Opgelicht” door Tom De Meester

Elektriciteit en gas, je kunt gewoon niet zonder. Wat van zo’n belang is, blijft het best in handen van de samenleving. Toch werd de energie tien jaar geleden verpatst. Overal in Europa gebeurde het. Omdat de politiek beweerde dat nutsvoorzieningen naar de markt moesten gaan. Vandaag, 247 fusies later, beheersen zeven multinationals ons dagelijks licht, onze verwarming en ons kookfornuis: de Zeven Zusters. En wij? Wij betalen 43 procent méér voor stroom en 70 procent meer voor gas.

2013-10-16 20_35_56-Persbericht Opgelicht - Microsoft Word

Opgelicht is een onthutsend verhaal over wurgprijzen, domme slimme meters, energiearmoede, de zonnepanelenzwendel, speculanten op de stroombeurs, machtsmisbruik, groengewassen vuile stroom…

En het is actueler dan ooit. Recent liet het kernkabinet nog weten te overwegen om de btw op elektriciteit te verlagen van 21 procent naar 6 procent.

Dat idee komt recht uit het boek van Tom De Meester! ‘Energie is geen luxeproduct, maar een basisbehoefte en verdient – net zoals water en geneesmiddelen – een tarief van 6 procent’. Zeker omdat het aantal gezinnen in energie-armoede elk jaar toeneemt.

Tom De Meester is ook initiatiefnemer van een door 200.000 mensen ondertekende petitie om de btw op energie te verlagen van 21% naar 6%, en is energiespecialist van de PVDA. De boekvoorstelling gaat door in de kelder van de bibliotheek van Deinze op donderdag 24 oktober om 19u30. Inlichtingen: Eddy De Winter , [email protected].
Inkom: Gratis! Het wordt een bijzonder boeiende avond !

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...