Zeveren planke is terug!

Zeveren planke was tot in de jaren ’70 een primitieve brug over de Zeverenbeek (niet meer dan enkele planken) die een snelle en veilige verplaatsing tussen Zeveren en de oude Brugse poort toeliet. Nadat Natuurpunt Deinze plus de voorbije jaren de nodige percelen aankocht om de verbinding weer te herstellen, legden Natuurpunt, de stad Deinze en de VLM op de oorspronkelijke plaats van de planke een gans nieuw knuppelpad aan. Op die manier kunnen fietsers en wandelaars zich veiliger verplaatsen tussen Zeveren en Deinze, kunnen nog meer mensen genieten van de unieke natuur in de vallei van de Zeverenbeek, en wordt een historisch pad terug in gebruik genomen.

Op zondag 20/10 wordt de nieuwe Zeveren planke officieel geopend. Er wordt vertrokken om 10.30 uur aan de kerk van Zeveren.

Aanleg-Zeveren-planke

Natuurpunt beheert in de vallei momenteel ongeveer 55 ha hooilanden, graasweides en elzenbroekbossen. De ganse vallei is omwille van de unieke natuur beschermd. Vlak bij Zeveren planke wordt eind deze maand nog een perceel van 2.5 ha aangekocht. De percelen in dit deel van de vallei worden beheerd als dotterhooilanden, waardoor de graslanden in het voorjaar en de zomer gekleurd worden door echte koekoeksbloem, grote ratelaar en verschillende soorten orchideeën. 527 gezinnen zijn lid van Natuurpunt Deinze plus. Zeer regelmatig organiseert de vereniging ook wandelingen in  de mooiste natuurgebieden die Deinze rijk is.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...