Sinterklaas brengt dit jaar nostalgie met de expositie rond de trapauto van Torck!

Collectie trapauto’s van Katrien Lingier en Peter Van Veirdegem uit grammene-deinze te bewonderen in Geraardsbergen.

Welke dag lijkt meer geschikt dan 6 december, de dag waarop Sinterklaas het land doortrekt, om een expositie over speelgoed te openen? En niet zomaar een expo over speelgoed. Want de bezoeker krijgt er een overzicht aan authentieke trapauto’s van Torck te zien uit de verzameling van Katrien Lingier en Peter Van Veirdegem.

Digital StillCamera

Wanneer zij 18 jaar geleden als bij toeval 2 trapauto’s van Torck in hun bezit kregen, betekende dit voor hen het begin van een ware passie. Na jarenlang zich verdiept te hebben in de wondere geschiedenis van de Deinzese fabriek Torck en de zoektocht naar hun exportproduct bij uitstek, de speelgoed-trapauto’s, kunnen zij zich vandaag de eigenaars noemen van de volledige collectie van trapauto’s van Torck. Speciaal voor CC De Abdij selecteren Katrien en Peter enkele trapauto’s uit hun verzameling en plaatsen ze tegen de achtergrond uit die tijd aan de hand van foto’s, affiches, postkaarten, oude catalogi, etc.

Daarnaast zullen een aantal Geraardsbergse kunstenaars zoals Ann Adriaenssens, Annie Van Laethem, André Bruylandt, Frank De Clercq en Henri Van Giesbaargen en verschillende Geraardsbergse klassen hun interpretatie van de trapauto’s verwerken in kunstwerken, die tijdens deze expositie ook aan bod zullen komen.

De tentoonstelling loopt van zaterdag 7 december tem zondag 15 december en is vrij toegankelijk, tijdens het weekend van 10 tot 18 uur en tijdens de week van 14 tot 18 uur.
CC De Abdij, Abdijstraat 10, Geraardsbergen

Wie alvast meer wil te weten komen over de Torck trapautocollectie, kan een kijkje nemen op de website over de collectie Peter Van Veirdegem en Katrien Lingier, Grammene-Deinze : www.torck-trapauto.com. Voor meer info kunt u steeds terecht bij CC De Abdij op het nummer 054/ 43 72 61

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...