Internationale dag van personen met een beperking

Op 3 december is het jaarlijks de ‘Internationale dag van personen met een beperking’.  Traditiegetrouw worden op alle niveaus verschillende acties opgezet in het teken van gelijke kansen voor mensen met een beperking. sp.a Deinze en VFG Leieroos (Vereniging voor personen met een handicap) zetten zich al jaren in voor personen met een beperking en vraagt ook op deze dag extra aandacht voor deze doelgroep.

“VFG Leieroos vierde onlangs haar 35-jarig bestaan in Deinze en daar mogen we zeer trots op zijn. De rode draad in ons 35-jarig bestaan vormt ongetwijfeld de talrijke acties die we ondernamen voor een integrale toegankelijkheid”, vertelt VFG Leieroos-voorzitter Willy Bekaert. “Dit betekent dat iedereen overal vlot naartoe kan, overal binnen kan en gebruik kan maken van alle goederen en diensten.”

tolpoort_fileGiovanni De Groote gaat verder: “Neem nu de Tolpoortstraat, op verschillende plaatsen wordt het voetpad onderbroken door fietsen, stellingen en andere werfattributen. Er wordt verondersteld dat elke voetganger veilig voorbij deze obstakels kan passeren, maar de realiteit is voor mensen met een beperking helemaal anders.”

“Een winkelstraat moet niet alleen aantrekkelijk maar ook vlot toegankelijk zijn. In Deinze is dat jammer genoeg anders”, zegt Yves Eggermont. “Een verbreding van het voetpad, een veilig afgebakend fietspad en vooral duidelijke signalisatie bij werken zijn enkele van de mogelijke oplossingen om de Tolpoortstraat toegankelijker te maken voor personen met een beperking.”

“Daarom doen wij een dubbele oproep aan het stadsbestuur”, vult Ann Gunst aan. “De Tolpoortstraat heeft nood aan een globale herinrichting waarbij de aantrekkelijkheid verhoogd wordt. Daarnaast vragen wij om te waken over een duidelijke signalisatie bij werken, zodat elke weggebruiker zich veilig door de winkelstraat kan verplaatsen”.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...