Kaartlezen is kinderspel Natuurvrienden Bergstijgers Deinze & Vlaamse Ardennen

Nieuwe cursus kaart en kompas van de Natuurvrienden Bergstijgers Deinze & Vlaamse Ardennen
Heb je altijd al interesse gehad om zelf op trektocht te gaan maar weet je niet zo goed hoe je met een stafkaart en kompas overweg moet? Geen paniek, met deze snelcursus kaart en kompas van de Bergstijgers Deinze en Vlaamse Ardennen kan je zo op weg!
We bieden 2 verschillende modules aan zodat dit alles optimaal in jouw tijdschema past.
image1_1 Natuurvrienden Bergstijgers Deinze & Vlaamse Ardennen
In de basismodule (Module 1) leer je hoe je een kaart gebruikt en vooral hoe je ze interpreteert.  Je leert omgaan met de legende, de schaal en de hoogtelijnen.  Verder zien we hoe je het kompas als een handig hulpmiddel kan gebruiken.
Het eerste gedeelte kan je als een zelfstandig geheel volgen en het richt zich tot iedereen met belangstelling voor oriëntatie. Je hoeft niet noodzakelijk een bergtrekker te zijn!
Een meer geavanceerd deel (Module 2) sluit direct aan op de basismodule. We gaan dieper in op het werken met kompas: hindernisomschrijving en marsplan komen aan bod. We zien ook dat  vooral de afgeleide praktische toepassingen nuttig zijn. Alles wordt tijdens een praktijkweekend op het terrein ingeoefend. Kan je goed overweg met kaart en kompas, dan zou je ev. dit deel afzonderlijk kunnen volgen.
Wie zich later geroepen voelt om eveneens een cursus hooggebergtetrekker, alpinist of GPS te volgen doet er goed aan deze basiscursus mee te pikken. Hier leer je alle basisvaardigheden die je nodig hebt om eventueel verder te groeien.
Praktische info
Module 1: 
Eerste les op 9/01 van 19u-22u in het Oud gemeentehuis, Leernsesteenweg 191, 9800 Bachte-Maria-Leerne.
Tweede les op 18/01 van 9u30-17u in het Huis van de Sport, Zuiderlaan 13, 9000 Gent
Module 2: 
Eerste les op 25/01 van 9u30-17u in De Fiertel, Ruddersveld 7, 9600 Ronse
Praktijkweekend op 8 en 9 februari te Logbiermé, NV-huis Les Gattes
Meer info en inschrijvingen: 

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...