Horses on Fire brengt nieuwe single “Hollywood Gathering” uit #stubru


Anthony Statius uit Deinze brengt met zijn band Horses on Fire hun nieuwe single ‘Hollywood Gathering’ uit.

Horses on Fire uit Gent/Deinze, zag het daglicht toen Thijs De Cloedt (gitaar) en Michele De Feudis (gitaar, zang) elkaar in 2008 tegen het lijf liepen in de gangen van de kunstschool.

Horses-on-Fire-2

Ze deelden een gezamelijke passie voor zowel ‘Rootsy’ als moderne rock. Michele haalde zijn jongere broer Alessandro (drums) erbij, met wie hij sinds de kindertijd in talrijke bands speelde. Anthony Statius voegde zich toe aan het gezelschap als bassist en al snel begon de band te spelen in jeugdhuizen, cafés en clubs over heel Vlaanderen.

Met hun mix van zware stoner riffs en hand rock grooves wonnen ze de finale van Global Battle of the bands en dat bezorgde hen een optreden in de concertzaal Scala aan King’s Cross in Londen. Ze namen de electric Orphanes EP op in de Red Tape Studio met hulp van Triggerfinger bassist Monsieur Paul en daarop volgde snel hun titelloze debuutalbum, produced door Ian Clement, frontman van Wallace Vanborn.

De plaat werd in de Benelux uitgebracht onder V2 Records in februari 2012. Met dit eerste album speelden ze shows in België, Nederland, Frankrijk, Zwitserland en Italië. Waaronder supportacts voor Band of Skulls, Rival Sons, Mark Lanegan Band, The Stranglers, Status Quo en Triggerfinger.

De Horses hadden met hun single ‘Draw the Line’ zelf een eerste tv-optreden op de populaire nederlandse talkshow ‘De wereld draait door’
In de zomer van 2013 trokken ze zich terug in de Jet Studios in Brussel en de befaamde Audiotheque Studio in Gent, om er hun tweede plaat ‘Any kind of Storm’ op te nemen. Op zoek naar een meer eigen, gevarieerde sound schakelden ze producer Stephane Misseghers in, vroeger bekend als drummer bij Soulwax en sinds 2005 bij het Antwerpse Deus.
Met een meer dansbare, energieke, exploderende, poppy maar nog steeds schop-in-de-ballen aanpak zijn Horses on Fire de bastaardzonen van de florerende belgische alternatieve Rock scene en britse rock met hier en daar een vleugje Amerikaanse mainstream.

Van Studio Brussel krijgen ze geen zendtijd dus een retweet zou leuk zijn, vooral om deze band uit Gent/Deinze te steunen!

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...