UNIZO-project Gemeenteradar licht Deinze door op vlak van dienstverlening aan ondernemers #souplex

Op de jaarlijkse Nieuwjaarsreceptie van Unizo-Deinze ontving Burgemeester Jan Vermeulen uit handen van UNIZO-regiovoorzitter Bart Vermaercke het Gemeenteradarlabel.

Met het label wil UNIZO, namens de ondernemers, waarderen dat de Stad Deinze werk wil maken van een ondernemersvriendelijke dienstverlening.

Enkele jaren geleden testte UNIZO de dienstverlening van gemeentes en steden al uit via een mystery shopper. Nu is er de Gemeenteradar, een doorlichting die bestaat uit vijf onderdelen: een analyse van de ondernemersvriendelijkheid van de dienstverlening, een beoordeling van de bestaande dienstverlening aan ondernemers, een case, een beknopte websiteanalyse en een enquête voor lokale ondernemers. De doorlichting mondt uit in een rapport met actiepunten en aanbevelingen. Een lokale stuurgroep zal dit rapport bespreken en ondersteunen bij het uitwerken van de actiepunten. De stuurgroep bestaat uit gemeentefunctionarissen, beleidsmensen, lokale ondernemers en UNIZO-specialisten.

“Een goede dienstverlening is voor ondernemers één van de topprioriteiten voor een ondernemersvriendelijke of aantrekkelijke stad. Voor het stadsbestuur is het dan ook interessant te weten hoe ondernemers de kwaliteit van de dienstverlening percipiëren”, zegt UNIZO-regiovoorzitter Bart Vermaercke, zelf ondernemer in Deinze en jarenlang voorzitter van de plaatselijke afdeling.

Daarom ontwikkelde UNIZO de Gemeenteradar. Samen met lokale ondernemers en UNIZO kunnen gemeentebesturen via de Gemeenteradar hun dienstverlening gratis en online laten doorlichten om zo te ontdekken waar er verbetering mogelijk is.Unizo Deinze

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...