Nationale #Sterrenkijkdagen te Deinze

Op 7 en 8 maart 2014 organiseert de Vlaamse Vereniging voor Sterrenkunde terug de Nationale Sterrenkijkdagen. Op die dagen geven sterrenverenigingen de kans aan het Belgische publiek om de sterrenhemel te ontdekken door hun sterrenkijkers. In Deinze zal Sterrenvereniging Leo Deinze ook een waarneempost opzetten.

Zonnekijkdag 7 juli 2013 003

Op vrijdagavond 7 maart laten we het publiek vanaf 19h kennismaken met onze sterrenhemel. Met onze telescopen, waaronder een zelfgemaakte 30 cm Dobsonkijker, kan men een blik werpen op onze maan, Jupiter, het Zevengesternte, de dubbele sterrenhoop in Perseus, enz.

Op zaterag 8 maart bieden we vanaf 14h de mogelijkheid aan het publiek om de zon op een veilige manier waar te nemen door een telescoop. Zowel zonnevlekken als zonnevlammen kunnen door verschillende telescopen waargenomen worden. In de namiddag zal Natuurpunt ook zorgen voor een aantal wandelingen in de Brielmeersen onder begeleiding van een deskundige gids.

Op zaterdagavond schakelen we vanaf 19 h over op het waarnemen van de sterrenhemel. Bij bewolkt weer gaan enkel de activiteiten van de zaterdagnamiddag door. (zowel zonnewaarnemingen als wandelingen door Natuurpunt). Elke bezoeker krijgt gratis een krantje van de Sterrenkijkdagen en een sterrenkaart aangeboden door de VVS. Wij bieden ook de mogelijkheid om onze sterrenvereniging financieel te steunen door het aankopen van veilige zonnekijkbrilletjes en/of een sticker van LEO Deinze.

Sterrenvereniging LEO Deinze hoopt u talrijk te mogen verwelkomen.

Routebeschrijving: Sterrenvereniging LEO Deinze zal zijn kijkers opstellen op de verharde plaats bij ons vergaderlokaal naast de overdekte picknickplaats in de Brielmeersen. Houdt er rekening mee dat ons lokaal zich op zo’n 500m wandelen van de ingang (enkel de ingang via parking bij het Brielpaviljoen zal open zijn s’avonds) bevindt. Daar de toegangsweg NIET verlicht wordt, kan het dus nuttig zijn om zelf een kleine zaklamp mee te nemen, want de Brielmeersen zijn s’avonds een goed donkere plaats, wat waarnemen van de sterrenhemel uiteraard ten goede komt.[mapsmarker marker=”7″]

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...