Arriba Bolivia

In de zomer van 2013 trokken 8 Vlaamse jongeren voor een vrijwilligersproject naar Llallagua, een Boliviaans mijndorpje, om er samen met lokale leeftijdsgenoten een klimschool op te richten. In een meeslepende documentaire nemen we je mee op hun avontuurlijke reis waarbij er ook extra aandacht wordt geschonken aan het contrast tussen de vrijetijdsmogelijkheden hier en in Bolivia. In tegenstelling tot in Vlaanderen, waar de meeste jongeren studeren, draaien Boliviaanse leeftijdsgenoten dagelijkse shiften in de mijn.

Naast het in beeld brengen van de impact van deze activiteiten op het alledaagse leven werkt onze groep samen met de lokale gemeente om er voor de Boliviaanse jongeren een blijvende, duurzame en actieve vrijetijdsbesteding te promoten. In het ontwikkelingsproject richten activiteiten zich in eerste plaats op het leren kennen van de mogelijkheden en beperkingen van de jongeren op vlak van vrijetijdsbesteding. Bij uitbreiding komen ook hun toekomstperspectieven en dromen aan bod.

logo_Arriba_Bolivia_2013

In deze boeiende documentaire staan interviews, gesprekken over het bouwen van klimroutes, opleiding van de lokale bevolking, etc. op het programma.

Waar: Brielpaviljoen, Lucien Matthyslaan, 9800 Deinze
Wanneer: vrij 14/02/14 van 19:30 tot 23:00
Organisator: Bergstijgers Deinze en Vlaamse Ardennen
Prijs: Gratis!
Contact: http://www.bergstijgersdeinze.be/activiteit-arriba-bolivia.html

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...