GROS Deinze organiseert mini-filmfestival in zaal Palace

De Stedelijke Adviesraad voor Ontwikkelingssamenwerking Deinze, kortweg GROS Deinze, organiseert op woensdag 9 april een mini-filmfestival in zaal Palace op de Markt van Deinze. Er wordt van start gegaan om 15 u, de toegangsprijs bedraagt € 2.

Deinzenaars sensibiliseren omtrent noord-zuidproblematiek
De Stedelijke Adviesraad voor Ontwikkelingssamenwerking verenigt organisaties die werken in, voor en met het Zuiden. De raad stelt zich tot doel Deinzenaars te sensibiliseren omtrent de noord-zuidproblematiek en wil hen vragen om kleinschalige projecten te ondersteunen.

Mini filmfestival GROS 2014De adviesraad werd in haar huidige vorm opgericht in 2012 en telt 18 leden, waarvan de helft vrijwilligers zijn die bij geen enkele zuidorganisatie zijn aangesloten en die uit eigen interesse meewerken. In september 2013 werd voor het eerst een geslaagd, eigen Wereldfeest georganiseerd en ook dit jaar komt er een feest, op 20 september 2014 in de jongensschool naast de St-Pauluskerk te Petegem.

De GROS wil zich sterker inzetten op vlak van promotie voor ontwikkelingsorganisaties en op vlak van informatieve ontspanning, leren al spelend.

Op woensdag 9 april verandert zaal Palace (Markt 32) nog eens in een goede, oude vertrouwde cinemazaal voor twee vertoningen:

– Om 15 u. is er voor kinderen van 5-12 jaar “Kirikou en de mannen en de vrouwen” voorzien, een animatiefilm van Michel Ocelot, die zich afspeelt in een Afrikaans dorpje dat beheerst wordt door de vrees voor de boze heks de strijd tegen diens trawanten. De film leert veel over het dagdagelijks leven op het Afrikaanse platteland.
– Om 20 u. is er de vertoning van “The Constant Gardener” van Fernando Meirelles, naar het boek van John le Carré, “De Toegewijde Tuinier”. De film vertelt het verhaal van de zoektocht naar corrupte industriëlen in de farmaceutische wereld, die mensen uit Afrika als proefkonijnen gebruiken voor hun handeltje.

De toegangsprijs voor beide films bedraagt € 2, te betalen aan de kassa aan de deur.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...