Speelpleinwerking Deinze start volle dagen

Op vraag van schepen van Jeugd Rutger De Reu komt een voorstel op de gemeenteraad waarbij Speelpleinwerking Deinze Doekeewa de laatste 2 weken van de grote vakantie de werking uitbreidt van een halve naar een volle dag. Ook in juli organiseert de jeugddienst naast de speelpleinwerking 2 kampen die volle dagen duren.

Speelpleinwerking Deinze

“Vroeger konden kinderen enkel in de namiddag naar de stedelijke speelpleinwerking”,zegt Rutger De Reu. “Voor vele ouders was dit moeilijk te organiseren. De monitorenploeg was meteen enthousiast om deze uitdaging aan te gaan. Dankzij hun inzet kan via een herschikking binnen de Speelpleinwerking dit jaar worden gestart met een proefproject.”

De laatste 2 weken van augustus zal de speelpleinwerking uitbreiden naar een volle dagwerking. Daarnaast zal van 30 juni tot 4 juli een wetenschapskamp worden georganiseerd en kunnen kinderen van 7 juli tot 11 juli naar een circuskamp. Ook deze kampen bieden een volle dagwerking aan.

“Indien de evaluatie van dit project positief is, zullen we samen met de moniploeg kijken hoe we volgend jaar nog verder kunnen uitbreiden, zodat de Deinse kindjes nog meer plezier beleven in hun vakantie”, aldus schepen De Reu. Wordt vervolgd…

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...