Duikclub Zeeroos Deinze op #canvas

Gisterenavond kreeg duikclub Zeeroos tijdens hun wekelijkse training bezoek van een cameraploeg van het Canvas-programma ‘Fans of Flanders’. In dit programma proberen de makers adhv korte rubriekjes aan expats (buitenlanders die voor hun werk tijdelijk in ons land verblijven) te tonen wat er allemaal te beleven valt in Vlaanderen.

Gisteren ging het over duiken in Vlaanderen waarbij duikclub Zeeroos een buitenlander een duikopleiding gaf in het zwembad om dan binnenkort een open water duik te kunnen maken met die persoon. En zoals dit gebruikelijk is bij TV opnames heeft duikclub Zeeroos ook regelmatig verschillende takes moeten opnemen om een scène goed te kunnen weergeven. Hopelijk blijven de bloopers hiervan in de kast liggen. Het beloven wel mooie opnames te worden want er was niet alleen een cameraman boven water, maar een tweede cameraman heeft met speciale apparatuur ook onderwater opnames gemaakt.

Een exacte datum van uitzending ligt nog niet vast, maar dit zal ergens in mei of juni zijn. Fans Of Flanders wordt elke zondag uitgezonden op Canvas: om 9:00 ’s ochtends in het Engels en ’s avonds om 20:15 in het Nederlands.

Wie ook eens wil kennis maken met de duiksport kan op woensdagavond terecht bij Duikclub De Zeeroos voor 3 gratis initiatielessen. Hiervoor neem je best even contact op via [email protected].  Meer info over de club vind je op www.zeeroos.be

De club bestaat dit jaar 35 jaar, grote feestelijkheden zijn er dit jaar niet gepland, maar die hebben ze wel gehad in 2009 om hun 30 jarig bestaan te vieren. Dit was destijds ook het ideale moment om hun gloednieuw clublokaal achter Palaestra voor te stellen aan al hun leden en oud-leden die ze uitgenodigd hadden. Dit is een clublokaal waar ze zeer trots op zijn omdat de bouw ervan volledig verwezenlijkt werd door de eigen leden. Menig andere duikclub is jaloers op het gezellig ingerichte lokaal met voldoende ruimte voor opslag van hun duikflessen en bijhorende vul faciliteiten waar de leden hun persoonlijke duikflessen gratis kunnen laten vullen.

De Duikclub Zeeroos telt een 75-tal leden en regelmatig worden nieuwe leden ingeschreven die de onderwatersport willen ontdekken. Dit is perfect mogelijk dankzij de ploeg van 9 instructeurs die instaan voor de opleiding van nieuwe duikers en die gebrevetteerde duikers op weg helpen naar een hoger duikbrevet.

Wekelijks op woensdag wordt getraind in het zwembad Palaestra tussen 21 en 22 uur. Daarnaast worden ook regelmatig club duiken naar duiklocaties in de ruime omgeving georganiseerd. Dit gaat van zoetwaterplassen als de Blaarmeersen en het Domein Muisbroek in Ekeren tot ondergelopen steengroeven in Wallonië. Maar het mooiste duikgebied in de omgeving is toch wel de Oosterschelde  in Zeeland. Deze zeearm die in verbinding staat met de Noordzee biedt met zijn zoutwater een zeer uitgebreide waaier aan fauna en flora. Denk hierbij aan kreeft, pladijs, tong, sepia, … Er worden trouwens ook vaak bruinvissen (familie van dolfijnen) gespot en tegenwoordig is er ook een ‘tamme’ zeehond die regelmatig zijn opwachting maakt tussen de duikers. Ook in de Noordzee zelf wordt er vaak gedoken.

Jaarlijks organiseert de club ook een volwaardige duikreis. Zo gingen ze al duiken in de Filippijnen en Indonesië, in het najaar trekken ze er nog eens tussenuit naar hun favoriete ‘dichtbij’ locatie: de Rode Zee.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...