Stad Deinze, gemeente met een hart

Stad Deinze zet samen met het Rode Kruis Vlaanderen de zoektocht in naar meer bloedgevers. Op deze manier wordt stad Deinze één van de ‘gemeente met een hart’. Op dinsdag 1 april 2014 geven nieuwe donoren van het stads- en OCMW-bestuur en –personeel voor de eerste maal bloed in het Rode Kruislokaal in de Louis Dhontstraat 17.

rode kruis

Wist je dat gemiddeld 70% van de inwoners van de gemeenten ooit in zijn leven bloed zal nodig hebben? Echter, gemiddeld slechts 3% van de inwoners tussen 18 en 70 jaar geeft bloed.
Deinze telt 25.599 inwoners tussen 18 jaar en 70 jaar en heeft 769 bloedgevers, dit is amper 3%! Met andere woorden: er is nog veel groeipotentieel. De stad slaat de handen in elkaar met de Rode Kruisafdeling Deinze door extra aandacht te besteden aan de bloedinzamelacties en de werving van nieuwe donoren te promoten.

Verdubbeling van aantal nieuwe donoren
Deinze wordt uitgedaagd door Rode Kruis Vlaanderen om een verdubbeling van het aantal nieuwe donoren te behalen. Om dit te bereiken wordt er een oproep naar alle Deinzenaren gelanceerd om zich als nieuwe donor te registreren en bloed te komen geven op één van de volgende bloedinzameldagen. Dagelijks hebben mensen bloed, plasma of bloedplaatjes nodig. Na een ongeval, bevalling of operatie bijvoorbeeld. Ook jij kan iemand zijn leven redden.

Stads- en OCMW-bestuur en personeel geven het goede voorbeeld
Stad en OCMW Deinze wensen alvast het goede voorbeeld te geven en de daad bij het woord te voegen, daarom wordt er ook een oproep naar het eigen stads- en OCMW-bestuur en alle personeelsleden gelanceerd om bloed te komen geven. Op dinsdag 1 april 2014 zullen de nieuwe donoren, in aanwezigheid van de pers, zich kunnen registreren en voor de eerste maal bloed geven in het Rode Kruislokaal in de Louis Dhontstraat nummer 17.

Ben je tussen 18 en 66 jaar oud en verkeer je in goede gezondheid? Aarzel dan niet om bloedgever te worden! Meer informatie over hoe je je als nieuwe donor kan registreren vind je op http://bloedinzameling.rodekruis.be/staddeinze. Verplicht in te vullen velden zijn: naam, voornaam, mailadres, geboortedatum, postcode en gemeente.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...