Twee Deinse socialisten kandidaat 25 mei

Het is beslist. De Oost-Vlaamse lijsten van sp.a voor de federale en Vlaamse verkiezingen werden afgelopen maandag goedgekeurd door de leden. Twee Deinzenaren op de lijst. Voorzitter sp.a Deinze, gemeenteraadslid en provincieraadslid Freija Dhondt kreeg een strijdplaats op de federale lijst. Wouter De Schepper, ondervoorzitter van de lokale sp.a, steunt de partij als opvolger op de lijst voor het Vlaams parlement.

FreijaDhondt-WouterDeSchepper-s_p_a_Deinze

Op de zesde plaats van de Oost-Vlaamse sp.a lijst voor de federale kamer vinden we Freija Dhondt. De Deinse, nog altijd maar 25, is in het dagelijks leven sociaal inspecteur bij de Rijksdienst voor kinderbijslag en gelukkig getrouwd met Niels. Ze maakte een blitzcarrière in de politiek sinds ze in 2006 op achttienjarige leeftijd vanop de 8e plaats werd verkozen tot gemeenteraadslid van Deinze. Eén van de jongste ooit.

Nadat ze in 2009 en 2010 de sp.a lijsten bij de bovenlokale verkiezingen versterkte, werd ze in 2012 vanwege haar inzet voor de Deinzenaren beloond met herverkiezing in de gemeenteraad. Maar daar bleef het niet bij. Ze schopte het in 2012 ook tot Oost-Vlaams provincieraadslid. Naast deze drukke bezigheden is ze ook voorzitter van sp.a Deinze, waar ze samen met de leden volop bezig is de lokale afdeling terug te laten bloeien en groeien. Deze inzet en gedrevenheid wordt nu beloond met een mooie zesde plaats.
Freija, met ij, wordt gedreven door een diepgeworteld rechtvaardigheidsgevoel. Eerlijkheid, solidariteit en rechtvaardigheid staan voor haar centraal. Dhondt: “Iedereen moet dezelfde kansen krijgen om zichzelf en het nageslacht een beter leven te kunnen geven. Onderwijs, jobs en een solidaire samenleving zijn de sleutels om deze uitdaging aan te gaan. Samen, want zo kunnen we meer dan alleen.”

Voor het Vlaams parlement vinden we Wouter De Schepper uit de Petegemse Nieuwgoedlaan terug. Een tikkeltje eigenwijs, maar enorm gedreven, zo kan deze dertiger best omschreven worden. Als één van de nieuwkomers binnen sp.a Deinze werd hij midden vorig jaar al na 2 jaar activiteit eerste ondervoorzitter van de afdeling en is hij ook voorzitter van Curieus Deinze, een progressieve socio-culturele vereniging. Actief lid van het buurtcomité Nieuwgoed, marketeer bij een lokale diervoederproducent, zelfstandige in bijberoep en jonge papa van Tuur met een tweede spruit op komst, kortom Wouter is een bezige bij.
Zijn positieve ingesteldheid en sterke motivatie overtuigde sp.a Oost-Vlaanderen om hem een plaats op de lijst te geven. Vanop de 9e opvolgersplaats op de lijst voor het Vlaams Parlement wil Wouter zich vooral inzetten voor een open, positief en maakbaar samenlevingsmodel.
“Ik wil volop gaan voor een project van ons allemaal, zonder onderscheid van rang, kleur of stand. Alle kanten van elk dossier bekijken, het publieke debat aangaan en samen met anderen naar oplossingen zoeken. Daarover moet politiek gaan, in België en daarbuiten. Daar werk ik graag aan mee.”, aldus De Schepper.
De twee beginnen alvast enthousiast aan de campagne. “Op straat gaan, in debat gaan met de mensen en hen overtuigen op 25 mei de juiste keuze te maken. Voor sp.a uiteraard. Het leukste dat er is.” Klinkt het in koor.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...