13e kunstbiënnale Deinze van 25 april tot 4 mei

De 13e kunstbiënnale stelt tussen 25 april en 4 mei 2014 naar tweejaarlijkse gewoonte opnieuw heel wat werken van Deinse kunstenaars tentoon in de Brielpoort. Door het grote aantal inzendingen werd op voorhand een selectie gemaakt door een jury. De groepstentoonstelling biedt een totaaloverzicht van wat er in Deinze leeft op artistiek vlak en zal ongeveer 150 werken bevatten. Bezoekers zijn iedere dag welkom van 14u30 tot 17u30, op woensdag 30 april ook van 10u. tot 12u. en van 14u30 tot 21u. Gratis toegang.

Logo Biennale 2014

Meer mensen dan je zou denken zijn actief in de beeldende kunsten. Soms als persoonlijke hobby, soms als leerling van een academie, maar altijd vanuit een artistieke passie. Kunstwerken komen pas echt tot hun recht als ze bewonderd kunnen worden door anderen. De 13e Biënnale geeft kunstenaars die wonen, werken of studeren in Deinze een week lang de kans hun werk te tonen.

Sinds 1989
Sinds 1989 biedt de kunstbiënnale tweejaarlijks een podium aan lokale kunstenaars. Beginnende en ervaren kunstenaars hebben nood aan initiatieven om met hun werk naar buiten te komen. Iedereen uit Deinze (wonen, werken of studeren) die schilderijen, tekeningen, beelden, foto’s, kalligrafie, videokunst, mode of poëzie creëert, kon zich kandidaat stellen met maximum 4 werken. Omwille van het grote aantal deelnemers en om de kwaliteit van de inzendingen te bewaken, werd door de jury een selectie gemaakt uit de binnengekomen werken.

Dit jaar werd aan Geert Colpaert gevraagd om de tentoonstelling vorm te geven. Geert Colpaert is beeldend kunstenaar en nam zelf al meermaals deel aan de voorbije edities van de Biënnale. Hij ontwierp de opstelling van de werken op dezelfde manier als de creatie van een nieuw kunstwerk, vertrekkende van de zaal, het materiaal, het budget en uiteraard de werken zelf.

Totaaloverzicht op water er leeft in Deinze op artistiek vlak
De groepstentoonstelling, die loopt van 25 april tot 4 mei 2014, biedt de bezoeker een totaaloverzicht op wat er in Deinze leeft op het artistiek vlak. Aan deze editie nemen een recordaantal van 81 kunstenaars deel, die ongeveer 150 werken exposeren, waaronder enkele bijzondere blikvangers. De verzorgde catalogus biedt een overzicht van alle deelnemende kunstenaars en wordt te koop aangeboden tijdens de Biënnale.

De 13e biënnale tentoonstelling, een samenwerking met de stedelijke cultuurraad, wordt ongetwijfeld een boeiende expo. De organisatoren rekenen opnieuw op een groot aantal bezoekers. Op woensdag 30 april is de tentoonstelling uitzonderlijk open in de voormiddag en ook ’s avonds tot 21 u. Tijdens deze nocturne is er om 19.30 u. een gratis muzikaal optreden van Nomad Swing met nostalgische muziek en dans uit de jaren twintig tot de jaren vijftig.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...