Amnesty International organiseert op Batjesmarkt petitie tegen verkrachting

amnesty international

De sympathisanten van Amnesty International uit Deinze staat op 3 mei opnieuw met een stand op de Batjesmarkt. Ze verkopen net als de vorige jaren tweedehandsspullen ten voordele van hun werking.

Maar daarbovenop doet men een oproep aan de vele passanten om aan hun kraam een petitie te ondertekenen voor een beter beleid tegen verkrachting in België. Men richt zich hierbij ook tot de kandidaat-politici uit de streek die op de Batjesmarkt aanwezig zullen zijn.

Hallucinante cijfers

In 2014 onderzocht Amnesty verkrachting in België en pakte hierbij uit met een spraakmakend dossier. Ruim 1 op 8 (13%) vrouwen is ooit verkracht door iemand anders dan hun partner. 25% werd door hun partner tot seksuele betrekkingen gedwongen. 46% was al slachtoffer van ernstig seksueel geweld.
Te veel slachtoffers blijven vandaag in de kou staan. Ze worden geconfronteerd met heel wat problemen – zowel bij politie, justitie als bij de medische en psychosociale opvang en begeleiding.

Slachtoffers moeten beter worden bijgestaan

Niemand vraagt erom verkracht te worden. Toch werden er in 2013 in België 8 officiële aangiftes per dag gedaan. Hallucinant veel. En dan doet 90 % van de slachtoffers – vrouwen, kinderen én mannen – niet eens aangifte.

De recente sensibiliseringsacties van de overheid zijn een positieve stap, maar om slachtoffers beter bij te staan is er veel meer nodig. Ook ná de verkiezingen.

Amnesty International vraagt op de verschillende beleidsniveau’s een doortastende, effectieve en gecoördineerde aanpak van verkrachting. De toekomstige federale en regionale overheden moeten de strijd tegen verkrachting serieus nemen.

Meer info: http://www.aivl.be/stopverkrachting#.U1jJx1V_uwQ

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...