“Kletswijven” is klap op de vuurpijl van geslaagd toneelseizoen – Vooruit deinze

Vooruit DeinzeOp zaterdag 3 mei gaat “Kletswijven” van theatergroep Vooruit in première.  Het is een bewerking van een klassieke Italiaanse komedie van Carlo Goldoni, Goldoni (1707-1793) hervormde het Italiaanse theater in de 18de eeuw en portretteerde het Venetiaanse leven in zijn meeste stukken. Zijn bekendste stukken zijn “Knecht van twee meesters” en “Het koffiehuis”.

Maar ook “kletswijven” is een voltreffer. Checca en Beppo zijn voorbestemd om met elkaar te trouwen. Maar jaloerse tongen zorgen ervoor dat een groot geheim openbaar wordt gemaakt. Zal de verloving van Checca en Beppo al dit geroddel overleven? Theatergroep brengt in zijn laatste productie van het seizoen “Commedia dell’arte” uit het Venetië van het begin van de 18de eeuw, maar dan in een hedendaags en origineel jasje.

Samen met de acteurs heeft regisseur John Lammertijn deze klassieke komedie bewerkt tot een toegankelijk komisch stuk met een eigenzinnig concept: alle spelers worden opgesloten in een soort van levensgrote poppenkast waar zij de poppen in het spel zijn. Geslachtsverwisselingen, dubbele rollen, contact en interactie met het publiek zijn slechts enkele ingrediënten van dit concept. “Om deze commedia dell’ arte toegankelijk te maken voor een breed publiek, wilde ik de sfeer van Gents poppenkasttheater à la ‘Pierke Pierlala’  oproepen”, verduidelijkt John Lammertijn.

“Kletswijven” is alweer het derde en laatste toneelstuk dat het volwassenengezelschap dit seizoen op de planken bracht. Met deze producties, waaronder ook “Boeing Boeing” en “Gevallen van alledaagse waanzin” trok theatergroep Vooruit alle humorregisters open. Van een verfijnde deurenkomedie over absurde aangebrande humor tot actuele commedia dell’arte, het publiek kon proeven van een rijk palet aan komedievormen.

Met deze ‘Kletswijven” koos theatergroep Vooruit voor een productie met een grote cast van alle leeftijden. Spelen mee: Kris Bakeland, Peter Van Doorn, Roger Minnens, Silvie Detavernier, Christ’l Detavernier, Ellen Devos, Judith Verzele, Daphné De Volder, Koen Schoors, Henk De Graeve, Raymond Haerens, Wesley Wanseele, Anouk De Mey, Fien De Baere, Poei Proost, Melissa Galle, Ginette Filliers, Marianne Coppens en Rita Vancaneghem.

De algemene leiding wordt verzorgd door Patricia Minnens en Caroline Van Bellingen. De techniek is in de goede handen van het team rond Herwin Vandamme en het decor zal op zijn paasbest zijn dankzij de gouden handen van Marcel Wanseele en zijn ploeg.

“Kletswijven” speelt in zaal Palace op 3, 9, 10, 16 en 17 mei telkens om 20u. Wie een plaats wil reserveren voor één van onze voorstellingen, kan dit elektronisch via www.vooruitdeinze.be of telefonisch op de ticketphone: 0485 32 13 60. Individuele tickets per voorstelling kosten 9 euro voor volwassenen en 8 euro voor studenten, senioren (+ 3 pas) en leden van Open Doek.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...