8e nationale eBay-veiling tegen zinloos geweld

Van maandagavond 26 mei tot en met woensdagavond 4 juni 2014 organiseert vzw Zinloos Geweld de 8e editie van een nationale ebay-veiling met exclusieve hebbedingen van en incentives met bekende personen. De opbrengst gaat integraal naar preventieprojecten en research voor de ontwikkeling van een nieuw educatief spel en een positiviteitsproject.

8e nationale eBay-veiling tegen zinloos geweld

Steun van BV’s 
Aan de veiling werken heel wat BV’s mee, waarvan enkele uit Groot-Deinze: actrice Hilde De Baerdemaeker, jeugdschrijver Marc De Bel en presentatrice/auteur Katja Retsin. Verder werken ook de Rode Duivels, jongerenidool Ian Thomas, komieken Walter Baele en Piv Huvluv, acteur Carry Goossens, schlagerzanger Christoff, het Internationaal Filmfestival Gent, Davy Brocatus, het Centrum van de Ronde van Vlaanderen, Tom Steels, filmjournalist Roel Van Bambost, BV-fotograaf Filip Naudts en voetbalclubs Standard Luik, KRC Genk, Waasland Beveren, Zulte Waregem, Club Brugge, KV Kortrijk, KAA Gent, Lokeren, Beerschot enz. mee aan de actie.

Hoe bieden?
Om de respons en het gebruiksgemak te vergroten, kan men vanaf 26 mei terecht op de startpagina www.tegenpestenengeweld.be om de rechtstreekse weblinks per item aan te klikken, zo hoeft er niet op www.ebay.be gezocht te worden.

Profilering vzw Zinloos Geweld
Acht jaar na haar oprichting is de vzw Zinloos Geweld een herkenbare organisatie in Vlaanderen met vele positief-creatieve projecten en activiteiten. Het vlinderlogo als beeld zorgt voor een grote herkenbaarheid. De vzw profileerde zich de jongste jaren vooral met de ontwikkeling van educatieve spellen rond (cyber)pesten, diversiteit en geweld. De spellen met namen als ‘VlinderSlag’, ‘VlinderNET’ en ‘Pest’OOg’ zijn een groot succes in het lager en secundair onderwijs.


video: Martin De Baerdemaeker – https://vimeo.com/channels/pmdtv

Standpunt – open brief
Net nu in deze economisch moeilijke tijden is het enorm belangrijk om de preventieprojecten te kunnen blijven verderzetten. Elke euro telt. Wij moeten ons als samenleving durven afvragen hoe het verder moet gaan met onze normen en waarden, hoe we pesten-geweld-agressie en onverschilligheid willen minimaliseren. Hoe gaan we dit blijven kunnen realiseren?

Net nu is het belangrijk dat alle actoren in onze samenleving -gaande van individuen, middenveldorganisaties maar ook en vooral bedrijfsleven en de overheid- een signaal geven dat ze willen durven investeren in initiatieven zoals die van de vzw én in het tonen van grote betrokkenheid. Door de huidige bezuinigingen is het duidelijk dat preventie het kind van de rekening wordt. Als we willen besparen moeten we ingrijpende initiatieven nemen om pesten, armoede en obesitas, om er maar drie te noemen, tegen te gaan. Dit kan de overheid –alleen al economisch en op vlak van de ziekteverzekering-  respectievelijk miljarden euro’s opleveren en besparen. Het heeft m.a.w. een gigantisch terugverdieneffect. Door de besparingen is het vinden van de nodige fondsen voor de vzw een dagelijks gevecht geworden.

Net nu we een enorme nood hebben aan projecten die onze samenleving verbeteren. Daarom is de eBay-veiling zo belangrijk. Met de opbrengst van de veiling wil de vzw Zinloos Geweld de projectwerking kunnen blijven garanderen en investeren in de research voor een nieuw educatief spel. We hebben allemaal op de één of andere manier met deze problematiek te maken. Met de steun aan deze veiling kan je een wereld van verschil maken. WIE DURFT ?! NET NU !

NIEUW ‘Positiviteitsproject’: de complimentenactie
Enige tijd geleden startte de vzw Zinloos Geweld een ‘complimentenactie’. Mensen die het verdienen krijgen een ‘oprechte waardering’ in de vorm van een complimentenkaart met een spreuk en een persoonlijke boodschap. De reacties lopen uiteen van verbazing en sprakeloosheid tot verwondering en grote blijdschap. Het klinkt zo vanzelfsprekend, maar een compliment geven als iets goed gaat, kan grote positieve gevolgen hebben! Het zorgt voor respect, waardering, een goed gevoel en positieve energie. Net in deze uitdagende tijden kunnen we wel wat extra positivisme gebruiken. Gratis bovendien! Je kan het compliment koesteren of doorgeven aan mensen die het ook verdienen. Deze actie wordt de komende weken en maanden verder uitgewerkt.

Overzicht veilingitems
– Gesigneerd shirt van de RODE DUIVELS !
– 
Exclusief bezoek voor twee personen aan een filmset met filmjournalist ROEL VAN BAMBOST
– Kampioenenjacket van Tom Steels uit 1997
– Een canvaskader van schlagerzanger CHRISTOFF
– De Oost-Vlaamse regionale televisie AVS schenkt een ballonvaart voor twee personen met  AVS luchtballon (waarde: 400 euro)
– Brunches op een zondagmiddag voor twee personen in Holiday In Express/Gent Meeting Center te Gent
– KATJA RETSIN leest voor aan kinderen + gesigneerde kinderboeken
– Meet’n’greet met WALTER BAELE (‘Tegen de sterren op’) + duo-ticket voor zijn nieuwe zaalshow “16-18” voor twee personen én een gesigneerd boek
– 2 VIP-tickets voor 14de editie WORLD SOUNDTRACK AWARDS (concert + receptie) van het Internationaal Filmfestival Gent in oktober 2014. De WSA zijn de Oscars voor de filmmuziek. Waarde per ticket: 150€ !
– Vegetarische etentjes voor 2 personen in Bio Planet Gent + gratis vegetarisch kookboek van het Ethisch Vegetarisch Alternatief
– Actrice HILDE DE BAERDEMAEKER (Louis/Louise, Aspe, Familie…): het jacket van de serie ‘Aspe’.
– MARC DE BEL, etentje voor jonge fan en een volwassene met de jeugdauteur in Brasserie brunO te Deinze + heel wat extraatjes én een leuke verrassing
– K.A.A. GENT: shirt van Christophe Lepoint, gesigneerd door de ploeg
– K.A.A. GENT: VIP-pakket t.w.v. 300€ (2 zitplaatsen in luxe seats +parkeerplaats + toegang VIP-club + privé rondleiding in Ghelamco-Arena)
– ETENTJES georganiseerd door cursisten opleiding (hulp)kok van CVO Tanera, kwalitatief onderwijs voor volwassenen in Aalst, toekomstige ‘masterchefs’ ?!
– Etentje voor twee personen met Robby De Caluwé, burgemeester van Moerbeke-Waas.
– WAASLAND-BEVEREN Gesigneerd wedstrijdshirt van WK-ganger Aboubakar Oumarou
– Voetbalclub LOKEREN: gesigneerd shirt van de bekerfinale 2014 tegen Zulte-Waregem
– BV-fotograaf FILIP NAUDTS: een fotoshoot voor een liefdesportret/pose voor twee personen
– Wielercentrum Ronde Van Vlaanderen: exclusieve rondleidingen door ex-wereldkampioen FREDDY MAERTENS en per koppel een gesigneerd boek
– WESLEY & KEVIN SONCK: gesigneerd shirt van de laatste officiële wedstrijd uit zijn carrière bij eersteprovincialer Appelterre + shirt van zijn broer en ploeggenoot
– Meet’n’greet met stand-up comedian PIV HUVLUV + duo-ticket voor zijn nieuwe show
– Gesigneerd shirt van Adu van Club Brugge
– Gesigneerd shirt van SV Zulte Waregem
– Gesigneerd shirt van KV Oostende
– Gesigneerd shirt van KV Kortrijk
– Duo-tickets+goodiebag voor finaleshow Miss Coast Belgium in Casino Kursaal Oostende op 27/9
– 2 opeenvolgende overnachtingen met ontbijt voor twee personen in de Luxury B&B (5*) van DAVY BROCATUS (bekend van ‘Sterren op de dansvloer’) te Antwerpen
– IAN THOMAS, gesigneerde pet (die hij droeg op cover van zijn eerste gouden CD) + nieuwste CD én t-shirt
– BEERSCHOT-WILRIJK, door de kampioenenploeg gesigneerd shirt van spits Jurgen Cavens
– KRC GENK Gesigneerd shirt
– Gesigneerd wedstrijdshirt van Batshuayi, topscorer van voetbalclub STANDARD LUIK

Info: www.tegenpestenengeweld.be

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...