Deinze krijgt Tuttenboom

In Scandinavië is het een oude traditie. Wanneer peutertjes drie jaar oud worden, hangen ze hun fopspeen in een ‘Tuttenboom’. Het idee krijgt ook in België navolging. Op zondag 1 juni huldigt JCI Deinze en Leiestreek samen met Stad Deinze de Tuttenboom in het Kaandelpark in.

tuttenboom

Afscheid nemen van hun fopspeen of tutje is voor sommige kinderen een echte nachtmerrie. Ouders bereiden het moment van afscheid daarom zo goed mogelijk voor. Meestal is Sinterklaas een goede gelegenheid om kinderen te overtuigen hun tutje af te geven. In Scandinavië echter is het traditie dat peuters op hun derde hun tut vaarwel zeggen en in een Tuttenboom hangen. Deinze zal, in navolging van enkele andere Vlaamse steden, voor het eerst ook een Tuttenboom hebben in het Kaandelpark.

Op zondag 1 juni kunnen kinderen voor het eerst hun tut in de boom gaan hangen. In ruil krijgen ze een diploma overhandigd en kunnen ze deel te nemen aan workshops. Alle deelnemende kinderen krijgen nadien een goodiebag gevuld met speelgoed en kortingsbonnen. Daarnaast zullen logopedisten aanwezig zijn om informatie te geven over de nadelen van tutteren.

Op deze manier hoopt JCI Deinze & Leiestreek om meer ouders te overtuigen dat te lang tutteren negatieve gevolgen heeft voor de ontwikkeling van de tand- en kaakstand.

Met of zonder tut, iedereen is welkom op zondag 1 juni tussen 14u en 18u in het Kaandelpark in Deinze. Deze organisatie kwam tot stand in samenwerking met JCI Deinze & Leiestreek en Stad Deinze. www.facebook.com/TuttenboomDeinze – www.tuttenboom.be

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...