GroenRood Deinze is blij met autodelen in Deinze

De gemeenteraad van Deinze heeft donderdagavond (22 mei) een contract goedgekeurd tussen de stad en autodeelorganisatie Autopia waarbij twee auto’s van de stad in een autodeelproject worden ingeschakeld in Deinze, een Ford Focus en een elektrische Peugeot iOn. Deze twee wagens kunnen door Deinzenaren die lid zijn van Autopia worden gebruikt ’s avonds en in de weekends. GroenRood Deinze is blij dat autodelen in Deinze hierdoor een stuk gemakkelijker wordt.

GroenRood is blij met autodelen in Deinze DSC_2171

Dirk Stroobandt: “Autodelen is een project waarbij verschillende mensen afspreken om samen één auto te gebruiken en alleen wanneer ze die echt nodig hebben. Zo hoeft niet iedereen een eigen auto aan te kopen en beperken we ook het aantal gereden kilometers. Meer dan 2 jaar geleden (eind 2011/begin 2012) heb ik al eens een voorstel op de gemeenteraad gebracht om met een andere autodeelorganisatie, Cambio, in zee te gaan in Deinze. Dat bleek toen een onbespreekbaar voorstel maar ik stel vast dat de gemoederen wat bedaard zijn en dat de stad en GroenRood nu hetzelfde doel voor ogen hebben, namelijk autodelen in Deinze te introduceren. Ik weet dat er verschillende mensen aan het wachten zijn op deze mogelijkheid die nu geboden wordt. Wij zullen dan ook snel zien dat van deze mogelijkheid gebruik gemaakt zal worden.  Ik ben dan ook zeer blij en fier dat mijn initiële inzet om autodelen op de agenda te zetten vandaag wordt beloond met deze interessante overeenkomst. GroenRood zal zich ook blijven inzetten om mensen te helpen die aan autodelen willen beginnen in Deinze.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...