Afbraak Dossche toren in 2 min.

Toen de afbraak van de Dossche toren aangekondigd werd, wisten we het met DeinzeOnline. Met het verdwijnen van het jarenlange herkenningspunt in Deinze moesten we iets doen. Een eerste stap was de contacten leggen met Dossche om de toren nog eenmaal te kunnen beklimmen. Dit lukte, en leverde ons toen tussen twee regenbuien door volgend album op.

Maar we wilden iets meer. Een timelapse bijvoorbeeld. Dit was minder evident. Maar met de mensen van InAnyEvent vonden we een ideale partner. Deze mensen geloofden in ons idee, konden een camera, Apple computer en bovenal een locatie voorzien voor meerdere maanden. Andere locaties hadden misschien beter en duidelijker beeld gegeven, maar we wilden ook zekerheid over de veiligheid van het ter beschikking gestelde materiaal. Eind februari hadden we de opstelling al draaien, en werden er foto’s genomen.

Bij de start van de afbraakwerken op maandag 24 maart 2014, was het even slikken. Er werd gestart met de werken aan de andere kant, buiten gezichtsveld van de camera. De eerste maand hebben we de beelden bijgevolg niet opgenomen in onderstaande timelapse, wegens geen evolutie zichtbaar in de werken. Vanaf 23 april werd de kraan verplaatst, en kwam deze in beeld. Onderstaande timelapse movie is een samenvatting vanaf dat ogenblik. Er werd iedere 3 min. een beeld genomen.

Dit leverde onderstaande afbraakvideo op.

Mensen welk het volledige filmpje willen bekijken met de opname van 26 febr. tot en met 16 juni 2014 kunnen dit via deze YouTube link.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...