Fietsersbond Deinze bedankt de vele vrijwilligers en ondersteuners van het fietsexamen met een jubileumreceptie

Naar aanleiding van de 10de-editie van het fietsexamen voor leerlingen van het 6de leerjaar van de lagere scholen van Deinze hield de fietsersbond Deinze op vrijdagavond 20 juni 2014 een jubileumreceptie ter bedanking van de vrijwilligers en de ondersteunende organisaties.

groepsfoto jubileumreceptie Fietsersbond Deinze 2014

Voorzitter Frederik Dhont van de fietsersbond Deinze:”De actie ‘Haal je fietsrijbewijs!’ heeft minimum een dertigtal vrijwilligers nodig per halve dag dat het fietsexamen georganiseerd wordt. Per schooljaar zijn er 3 halve dagen om alle scholen van Deinze de kans te kunnen om deel te nemen. Daar dit tijdens de school- en werkuren plaatsvindt is het niet vanzelfsprekend om de nodige vrijwilligers te vinden. Zonder de vrijwillige inzet van deze begeleiders zou deze activiteit nooit kunnen plaatsvinden.’

Organisatieverantwoordelijke Eddy Donné:”We vinden het dan ook niet meer dan logisch dat we de helpende handen een glaasje en een hapje aanbieden ter gelegenheid van deze jubileumeditie. Op die manier kunnen we de vrijwilligers bedanken voor hun belangeloze inzet in een ongedwongen sfeer. Door middel van een geprojecteerde fotoreportage konden we hen laten terugblikken op 10 jaar actie ‘Haal je fietsrijbewijs!. Ook de trouwe ondersteunende partners zoals de politie van Deinze, de Civiele Bescherming, het stadsbestuur en de sportdienst  mochten niet ontbreken.”

Luc Corteville, secretaris van de Fietsersbond Deinze:”We bereikten met deze jaarlijks terugkomende actie om en bij de 12500 scholieren van het 6de leerjaar. Bovendien oefenden vele ouders samen met hun kind de beschreven fietsomloop door Deinze in, waardoor ook hun fietskennis verbeterde. Samen zorgden we er voor dat op 1 september  vele leerlingen van het 1ste middelbaar veiliger voor het eerst met de fiets naar de middelbare school vertrokken. We hopen nog jaren te kunnen doorgaan met de organisatie van het fietsexamen. Voorwaarden hiervoor zijn het blijven kunnen rekenen op onze vrijwilligers en het partnerschap verder te kunnen uitbreiden.
Mensen die interesse hebben om volgende schooljaar mee te helpen mogen altijd contact met ons opnemen.”

www.fietsersbonddeinze.be

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...