Gouverneur schorst besluit politieraad Deinze-Zulte

Op de politieraad van 20 februari 2014 heeft de politieraad van de zone Deinze-Zulte een besluit goedgekeurd waarbij de politieraad aan het politiecollege delegatiebevoegdheid verleent voor het vacant verklaren van nieuwe benoemingen. GroenRood-raadslid Dirk Stroobandt uit Deinze had als enige tegen dit besluit gestemd omdat het volgens hem een uitholling is van het democratisch recht van de politieraad om te beslissen over benoemingen en de voorafgaande vacantverklaringen en dat niet kan gedelegeerd worden aan het politiecollege. De gouverneur van Oost-Vlaanderen heeft dat besluit nu ook om dezelfde reden geschorst en de politieraad van Deinze-Zulte heeft het besluit dan ook ingetrokken.

Gemeente raad

Dirk Stroobandt: “Ik ben blij dat de gouverneur ook ingezien heeft dat deze bevoegdheid toekomt aan de politeraad en niet zomaar kan gedelegeerd worden aan het politiecollege waarin enkel de twee burgemeesters van Deinze en Zulte zetelen, samen met de korpschef en de secretaris. Op dezelfde politieraad van 20 februari wou het politiecollege trouwens ook de benoemingen zelf gedelegeerd krijgen van de politieraad. Ook daartegen heb ik me heftig verzet en gelukkig stond ik daarin niet alleen. Ook de CD&V-oppositie van Zulte en zelfs een CD&V-mandataris van de Deinse meerderheid maakten hiertegen bezwaar waardoor na een schorsing van de politieraad dat punt al van de agenda van de politieraad geschrapt was. Maar het vacant verklaren was wel gebleven, ondanks mijn bezwaren. Dat is hiermee dus definitief door de gouverneur rechtgezet.”

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...