Lazy Fridays lassen pauze in

Er komt voorlopig geen negende editie van de “Lazy Friday” – concerten in Deinze. Niet dat ze bij Cultuurschok vzw van plan zijn op hun lauweren te rusten, maar voor dit project is de vereniging aan een pauze toe. “Af en toe is het goed om even afstand te nemen van een concept. Dat werkt altijd inspirerend”, klinkt het bij de organisatie die al sinds 2007 in buurtcentrum De Rekkelinge voor optredens zorgt.  Met meer dan vier duizend verkochte kaartjes verspreid over 30 concerten is de jaarlijkse concertenreeks uitgegroeid tot een begrip in de Leiestreek.

Grote kleppers als Stef Kamil Carlens (Zita Swoon), Marie Daulné (Zap Mama), Paul Michiels, Sioen en Roland  passeerden de revue. “We kunnen dan ook niet anders dan zeer tevreden terugblikken. We kregen de kans om samen te werken met onze muzikale goden, en op de koop toe werd deze samenwerking gesmaakt door het publiek.”  Wat de toekomst brengt, is vandaag onzeker. “We lassen deze pauze bewust in.  Na acht jaar is het niet abnormaal om even de balans op te maken en het concept te herdenken. We willen nieuwe ideeën sprokkelen en inspelen op nieuwe trends in de muziek. En bovenal onszelf heruitvinden”. Daarvoor roept de organisatie alvast de hulp in van het publiek. Via een elektronische poll (in de maandelijkse Nieuwsbrief) zullen meer dan 2000 trouwe bezoekers hun mening kwijt kunnen over de toekomst van het project.

Dominique Vantomme & guests : Marie Daulne, Yasmin Holail & Vanessa Matthys (5 februari 2011) © Nico De RuyckDominique Vantomme & guests : Marie Daulne, Yasmin Holail & Vanessa Matthys (5 februari 2011) – © Nico De Ruyck

Zo wil Cultuurschok weten van het publiek of haar optredens in de Rekkelinge moeten blijven dan wel verhuizen naar zaal Palace. “We zijn zeer tevreden over de professionele samenwerking met het buurtcentrum, maar de erkenning van zaal Palace en Brielpoort als cultuurcentrum C opent misschien nieuwe perspectieven voor ons”,  aldus de vereniging die hiermee alvast een tipje van de sluier licht. Tot aan de opstart van het nieuwe cultuurcentrum in 2018 rekent de stad ondermeer op verenigingen als Cultuurschok om het podiumaanbod verder uit te bouwen.

Cultuurschok gaat hier gretig op in en heeft alvast voor de komende maanden heel wat in petto: op vrijdag 3 oktober werkt het met vtbKultuur Deinze samen voor het tribute – concert “Under the Dylan sky” en op 22 november organiseert het alweer de vijfde editie van haar “Living music” – huiskamerconcertjes. Op 25 oktober ten slotte lanceert de cultuurvereniging een nieuwe, algemene kennis quiz.  Voor tickets en info over de toekomstige activiteiten kan men terecht op de website www.cultuurschok.be

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...