Liberale vrouwen Deinze steunen met jaarlijks zomerontbijt twee goede doelen

De liberale vrouwen van Deinze zetten zich al jaren in voor de maatschappij.  Naast het organiseren van sociaal-culturele activiteiten, hebben ze ook oog voor de zwakkeren onder ons en steunen ze jaarlijks twee goede doelen met het traditionele zomerontbijt.

Dit jaar ontbijten sympathisanten samen op zondag 22 juni ten voordele van Moeders voor Vrede en de vrouwenhuizen in Afghanistan en de basisschool VIBLO Leieland Deinze.

Liberale vrouwen Deinze steunen met jaarlijks zomerontbijt twee  goede doelen - Lynda en Yannic

Twee vliegen in één klap: een internationaal en een lokaal goed doel

Lynda Minnens en Yannic Demeyer en het bestuur van de Liberale Vrouwen Deinze zijn trots op de jaarlijkse dotaties aan Moeders voor Vrede en de vrouwenhuizen in Afghanistan.  ‘Naar onze mening is een structurele sponsoring de beste manier om een organisatie zoals ‘Moeders voor Vrede’ te helpen.  Moeders voor Vrede is gestart in 2002 in Istaliv en is sedert dan in 5 regio’s actief.  Er worden jaarlijks  40.000 mensen geholpen.  De filosofie van stichtster Jennie Vanleberge is basic maar efficiënt: vrouwen en kinderen in Afghanistan een stem geven.  Ze opleiden en weerbaar maken.  Een opleiding zorgt voor werk en onafhankelijkheid.

Dank zij de mensen die deelnemen aan het ontbijt en de sponsors konden de Liberale Vrouwen van Deinze de afgelopen jaren reeds €3.850 schenken aan Moeders voor Vrede.

Concreet zal de dotatie bij Moeders voor Vrede dit jaar gebruikt worden voor het opleiden van vrouwelijke in-enters.  Gezondheidszorg komt stilaan op gang in de verre gebieden, maar het zijn enkel de mannen die opgeleid worden om mannelijke dorpelingen en bergbewoners te vaccineren. Om daaraan te verhelpen, zullen via Moeders voor Vrede vrouwelijke in-enters opgeleid worden om moeders en kinderen te vaccineren, met zelf aangekochte vaccins.

Naast het internationale doel, wordt jaarlijks een ander lokaal goed doel ondersteund.  Er werd reeds €500 geschonken aan de Voedselbank, het Rode Kruis opvangcentrum, het Fonds Jan Filliers, het Kinderdagverblijf de Elfjes, de Alzheimer Liga regio Deinze.  Dit jaar kiezen de dames voor VIBLO Leieland Deinze, de basisschool voor buitengewoon onderwijs type 1 en 8.

Concreet zal de dotatie in VIBLO Deinze gebruikt worden voor de aankoop van gezelschapspelen voor een uitleendienst.  Peter De Maertelaere van VIBLO licht toe: ‘Vanuit de school willen we het woord ‘kansarme kinderen’ graag omvormen naar ‘kinderen kansrijk maken’. In sommige omstandigheden krijgt een kind niet alle groeikansen van thuis uit. Kleine initiatieven, zoals gezelschapsspelen aanreiken, kunnen ondersteunend werken.  Via spelmateriaal leren kinderen sociaal vaardig worden, ze spelen samen met mama of papa en kunnen hun zorgen even vergeten.  Met de dotatie zal een uitleensysteem met spelmateriaal opgestart worden, om thuis mee aan de slag te gaan, want voor sommige ouders is het niet evident om spelmateriaal aan te kopen of de juiste keuzes te maken’.

Ontbijten voor het goede doel op zondag 22 juni 2014 

Brielpaviljoen in Deinze (Lucien Matthyslaan/aan ingang Brielmeersen), gezellig aan de Leie! van 8.30 tot 11u. Prijs: €8,5 – kinderen: €4

Reserveren via 09.388.52.66 (Régine) of via [email protected]  voor 18 juni.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...