Vlaanderen Feest in Deinze met Café Flamand

De Vlaamse feestdag gaat in Deinze nooit onopgemerkt voorbij. In samenwerking met de stedelijke cultuurraad biedt het stadsbestuur opnieuw een tweedaags feestprogramma aan. Op vrijdag 11 juli is er de officiële viering in het Museum van Deinze en de Leiestreek met de Nederlandstalige kleinkunst van Lien & Bart en een gelegenheidstoespraak van VRT-journalist Guy Janssens. Op zaterdag 12 juli is er een gratis volksfeest in de Brielpoort met Café Flamand, het muzikale project van Miguel Wiels en Peter Van de Veire.

logo-cafe-flamand

Programma 11 juliviering

Het feest van de Vlaamse Gemeenschap wordt in Deinze officieel gevierd in het Museum van Deinze en de Leiestreek met een muzikaal programma door Lien & Bart en een gelegenheidstoespraak door Guy Janssens, VRT-journalist. Lien & Bart brengen een speciaal volledig Nederlandstalig kleinkunstprogramma met speelse, afwisselende liedjes met poëtische teksten, gezongen en gespeeld op piano, fluiten, banjo en gitaar. Eigen originele luisterliedjes worden afgewisseld met bekende kleinkunstliederen uit de jaren ’50, ’60 en ’70. Af en toe is er ook een volkslied bij en wat sprankelende dialectzang.

Guy Janssens is sinds 2003 terug journalist bij de VRT en werkte mee aan Villa politica, De zevende dag en Het journaal. Nu werkt hij voor Terzake en is hij eindredacteur en gezicht van het sociaaleconomische magazine De Vrije Markt.

Vrijdag 11 juli om 20 u.
Museum van Deinze en de Leiestreek, L. Matthyslaan 3-5, 9800 Deinze
Gratis toegang, zonder reservatie

Volksfeest Vlaanderen Feest!

In samenwerking met de stedelijke cultuurraad trakteert de stad Deinze zijn inwoners op zaterdag 12 juli op een gratis volksfeest in de Brielpoort. De voorbije jaren waren Guido Belcanto, Free Souffriau, Johan Verminnen, Günther Neefs en Frank Boeijen te gast. Dit jaar is Café Flamand, het knotsgekke muzikale project van Miguel Wiels en Peter Van de Veire te gast. Verschillende culturele verenigingen bieden de bezoekers allerlei lekkers aan van cava tot gebak.

Miguel Wiels en Peter Van de Veire eren 50 jaar Vlaamse hits. Ze brengen Vlaamse klassiekers die het publiek kan en zal meebrullen. Miguel neemt voor Café Flamand zijn topband mee (Manneke Paul, Peter Live, Vlaanderen Muziekland) mét twee prominente zangeressen Eva-Jane Smeenk en The Voice-ontdekking Jana De Valck. Peter blijft de Maître de Cérémonie. Niels Destadsbader gaat deze zomer elke keer mee met Café Flamand, meteen een extra feestgarantie. Bij elke Café-uitstap brengen ze ook 1 verrassingsartiest mee. Een straffe zanger of zangeres die op hun manier 50 jaar Vlaamse muziek eren. Kris Wauters, Belle Perez, Free Souffriau, Gunther Neefs, Tom Dice, Paul Michiels, Gene Thomas, Raf Van Brussel, Sam Gooris, Isabelle A,…

Het voorprogramma Theo & The Trees is de band van Theo De Witte, de Deinzenaar die in 2013 hoge ogen gooide in The Voice van Vlaanderen. Theo & The Trees zijn nog altijd sterk aan het repeteren, nieuwe nummers aan het schrijven en aan een album aan het werken. Dit optreden is een ideaal moment om hen nog eens aan het werk te zien en de nieuwe nummers te horen.

Café Flamand, voorprogramma: Theo & The Trees
zaterdag 12 juli om 19.30 u.
Brielpoort, L. Matthyslaan, 9800 Deinze
gratis toegang, zonder reservatie

www.cafeflamand.be

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...