2de Halve triatlon Deinze op 24 augustus 2014 @sporteventsbe

Op zondag 24 augustus vindt voor de tweede maal de halve triatlon Deinze plaats. De wedstrijd is een organisatie van sport-events.be in samenwerking met stad Deinze en de gewaardeerde steun van het lokale bedrijfsleven. Er worden ongeveer 400 atleten verwacht.

Halve triatlon Deinze

Deinze wordt terug het mekka voor de triatlonatleet. Dan wordt om 9.45 u. het startschot gegeven van een halve triatlon. Ongeveer 400 atleten, professionals en amateurs, mannen en vrouwen worden aan de start verwacht. De deelnemers zullen 1,9 km zwemmen, 90 km fietsen en 21,1 km lopen. Het einde wordt voorzien omstreeks 18 u.

Deelname van toppers
De organisatie kan rekenen op de deelname van verschillende toppers, zowel bij de mannen als de vrouwen. Zo wordt onder meer terug Frederik Van Lierde aan de start verwacht. De halve triatlon van Deinze is bovendien het enige sportevenement in België waar je hem dit jaar nog aan het werk kan zien.

1/2 triatlon Deinze

Parcours en toeschouwers
De zwemstart wordt gegeven achter de Brielmeersen, ter hoogte van de kruising van het Schipdonkkanaal en de Leie. De zwemmers komen ter hoogte van het Sint-Poppoplein uit het water en beginnen daar aan de fietsproef van 90 kilometer. Vier rondes van elk ongeveer 23 kilometer zullen ongetwijfeld voor spectaculaire doortochten op de Markt zorgen. De eerste atleten worden er omstreeks 13u. over de eindstreep verwacht.

Iedereen is van harte welkom op de Markt om dit sportieve feest mee kleur te helpen geven.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...