Liberalen naar het Louvre

De liberale vrouwen, het Willemsfonds en Open VLD Deinze bundelen de krachten voor een unieke daguitstap.

Op zaterdag 13 september bezoeken zij het Louvre in Lens en de historische stad Rijsel. “We knopen hiermee aan bij een oude traditie in de liberale familie. In een niet zo ver verleden was het een jaarlijkse gewoonte om met een gezellige uitstap de vriendschapsbanden aan te halen tussen onze ledenverenigingen. Nu blazen we deze gewoonte nieuw leven in”, klinkt het bij initiatiefnemers Lynda Minnens, voorzitster liberale vrouwenbond, Annie Mervillie, voorzitster Willemsfonds en Steven Van de Putte, voorzitter Open VLD Deinze. Het programma oogt alvast veelbelovend. Eind 2013 opende in het midden van de Noord-Franse mijnstreek het Louvre Lens.

foto: http://www.louvrelens.fr/nl/grande-galerie

Het staat symbool voor een streek in permanente reconversie. Het museum wil de rijke collectie buiten de Parijse muren brengen, maar wil ook regionaal functioneren als ontmoetingsplek. Het Louvre Lens is pal op een voormalige mijnsite gebouwd. Schacht 9 en 9 bis waren tot ver in de twintigste eeuw het decor van noeste arbeid. In 1960 sloten de mijnen en werd het braakliggend terrein stilaan een grote groene zone, met er rond nog negen mijnwerkersbuurten. Voor heel wat buurtbewoners is de komst van het Louvre naar Lens een vorm van erkenning van wat Lens ooit economisch ooit betekende, en in de toekomst nog kan betekenen. Na een geleid bezoek aan dit boeiend museum zakt de liberale familie nog eens af naar de historische stad Rijsel. Van de smalle straatjes met Vlaamse gevels tot het TGV – station “Lille Europe”, deze stad heeft ontelbare troeven in handen.

Wie wil meegenieten van al dat fraais in de Franse cultuur, kan zich telefonisch inschrijven bij Régine Goemaere ( 09/ 388.52.66 of 0474/75.93.06) of via E-mail   [email protected].

PROGRAMMA

  • 8 u 45 : verzamelen op parking Brielpoort, Lucien Matthijslaan, Deinze
  • 9 u: vertrek met autobus naar Lens ( 100 km ver)
  • 10 u30 :  aankomst met mogelijkheid tot verkennen van het museum en terrein/park errond.
  • 11u15 : Verzamelen aan ingang Grote Galerij voor bezoek met 2 fransstalige gidsen. Zware veiligheidscontrole aan ingang museum. ( idem luchthaven)
  • 11u30 tot 12u30 : geleid bezoek
  • Daarna mogelijkheid om het museum verder te verkennen, een andere tijdelijke tentoonstelling mee te pikken of een kleinigheid te eten.
  • 14 u: vertrek naar Lille
  • 14u30 tot 18 u: vrij bezoek aan ‘ le vieux  Lille, het TGV station aan het winkelcentrum Euralille  of andere ;
  • 18 u: terug naar Deinze

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...