Baraque Future zorgt voor afsluiter zomeractie De schatten van Vlieg

Op zondag 31 augustus zorgt Theater Tieret met de voorstelling ‘Baraque Future’ om 11 u. in een tent aan het Museum van Deinze en de Leiestreek voor een afsluiter van de zomeractie ‘De schatten van Vlieg’. De kinderen die deelgenomen hebben aan deze actie in de bibliotheek of het museum kunnen er gratis genieten van een betoverende theatervoorstelling.

058 - VliegOp zoek naar de Schatten van Vlieg tijdens de zomervakantie

Tijdens de vakantiemaanden konden de kinderen op zoek gaan naar de Schatten van Vlieg in het Museum van Deinze en de Leiestreek en in de bibliotheek. Deze actie, een initiatief van Uit in Vlaanderen, vond reeds voor de vijfde keer plaats in Deinze. Zowel kleuters als lagere schoolkinderen gingen ook dit jaar op zoek naar een schatkist. Hierin verborgen zat een ontwerpkit met een code en een speelse handleiding om een droomplekje te maken.

Baraque Future als gratis slotactiviteit

Alle kinderen die aan deze unieke zoektocht deelnamen worden uitgenodigd op de gratis slotactiviteit. Ze komen in aanmerking voor een boekenbon ter waarde van 10 euro. Alle kinderen krijgen bovendien een voorstelling van theater Tieret aangeboden. Zij spelen ‘Baraque Future’ in een tent die opgesteld staat voor het museum, een betoverende voorstelling waarin dromen, hersenspinsels, mijmeringen en verzuchtingen worden gekoesterd. “Want uw dromen moet ge koesteren, ze niet laten vervliegen, maar koesteren en laten rijpen… En af en toe ’s nachts ‘’ns openzetten, dat ze wat kunnen verluchten”. Dit evenement is een samenwerking tussen de bibliotheek en het Museum van Deinze en de Leiestreek.

Praktisch

De kinderen die in de bibliotheek aan de zoektocht hebben deelgenomen worden op zondag 31 augustus in de bibliotheek verwacht omstreeks 10.30 uur. Samen met hun familie gaan de kinderen onder begeleiding van bibliotheekmedewerkers naar het Museum van Deinze en de Leiestreek.

De kinderen die in het museum de schatkist van Vlieg zochten, worden op zondag 31 augustus om 11 uur verwacht in het Museum van Deinze en de Leiestreek.

Info:
Stedelijke bibliotheek, Gentpoortstraat 1, 9800 Deinze, 09 381 95 60, [email protected]

Museum van Deinze en de Leiestreek, Lucien Matthyslaan 3-5, 9800 Deinze, 09 381 96 70, [email protected]

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...