Vakantie gevoel in eigen streek. #vespa

Je kent het wel, op reis in Italie (of elders) en ter plaatse een Vespa huren om te streek te ontdekken. Hoe leuk is dat niet? Maar waarom kan hetzelfde niet in eigen streek stelden we ons de vraag.

We trokken naar Zulte, net over de grens van Deinze, naar het nieuwe bedrijf Rent & Go aan de Kortrijksesteenweg. We werden voorzien van 2 nieuwe Vespa’s, waarvan één uitgerust was met het verplichtige kinderzitje, gezien onze zoon nog jonger dan 8 jaar is.

Iedereen de helm op, onze rugzak en een trui werden in de ruime opbergkoffer gestopt, zodat alles veilig opgeborgen was voor onderweg.

20140809 Rent & Go - Vespa

Rent & Go – Vespa

Gezien de Vespa’s (een rijbewijs B of A3 is verplicht) toch enige kilo’s wegen, was er enige vrees bij het vrouwelijk gezelschap wegens geen ervaring. Maar met de nodige uitleg bij aanvang van de rit, van hoe best zo’n Vespa te parkeren konden we vertrekken. En na enkele kilometers was het alsof we nooit met iets anders had gereden.

Gezien we gekozen hadden voor een ritje van 3h moesten we even plannen. We besloten te vertrekken richting Grammene, en gingen de Leie over in Machelen, om dan op goed gevoel via kleinere wegen aan de Kouter uit te komen, en via de kromme brug Deinze centrum binnen te rijden. Tijd voor onze eerste stop, en wat smaakte ons meer dan een ijsje op de markt.
Nadien vertrokken we opnieuw via de vele landelijke wegen welk Deinze rijk is, richting Ooidonk Kasteel. Daar stelde we vast dat de Vespa’s ook populair waren bij de dames welk hun vrijgezellen vierden in groep.
We deden aan koetshuis Ooidonk een iets langere stop, pannenkoek voor de zoon, en wat de benen strekken op de speeltuin.

20140809 Rent & Go - Vespa

Rent & Go – Vespa

 

Tijd om via Deurle, Astene en Petegem terug te keren, om 3h later op onze startplaats terug te zijn. Het werd uiteindelijk een fijne zonnige namiddag, waarbij we de regio wat meer konden ontdekken.

Onze Vespa’s kwamen van bij Rent & Go Rijksweg 12 C – 9870 Machelen a/d Leie.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...