Belgisch kampioenschap agility en gehoorzaamheid bij waak en zie

Op zondag 14 september organiseert de hondenschool Waak en Zie uit Deinze het Belgisch kampioenschap in de disciplines Agility en Gehoorzaamheid van hondenfederatie V.O.E. Vanaf 9u00 geven tal van Belgische tophonden én baasjes het beste van zichzelf op de terreinen naast de kerk van Petegem-aan-de-Leie om met de felbegeerde titel naar huis te gaan.

Waak en Zie  IMG_1034Melissa Heyse met Xena (foto door Ignace De Koster)

Bij de discipline Gehoorzaamheid kunnen de meeste mensen zich iets voorstellen. Hond en baasje krijgen een aantal opdrachten – soms heel moeilijke – waarbij de hond de instructies van zijn baas zo nauwkeurig mogelijk probeert uit te voeren. Anneleen Holluyn, voorzitster van Waak en Zie, legt uit wat Agility precies inhoudt.

Anneleen Holluyn: ‘Bij Agility legt de hond een hindernissenparcours in een bepaalde volgorde af in een zo snel mogelijk tijd, vergelijkbaar met de jumping bij de paarden. Belangrijk hierbij is dat het parcours zo foutloos mogelijk wordt afgelegd. Het is een sport waarbij het samenspel tussen baas en hond heel goed tot uiting komt want het is de baas die zijn of haar hond zo goed en zo snel als kan over het parcours moet leiden. Dat proberen we althans. Agility is het Engels woord voor wendbaarheid en dat is precies wat deze sport is: springen, draaien, keren.’

Waak en Zie DSC02236Jurn Van Thuyne met Handro (foto door Ignace De Koster)

Medailles voor Deinze?

‘We zijn heel fier dat we met Waak en Zie het Belgisch kampioenschap hier in Deinze kunnen organiseren. Dankzij de harde inspanningen van het bestuur en met de hulp van onze vele vrijwilligers willen we de deelnemers en de bezoekers vooral een fijne dag bezorgen. Maar liefst 90 honden nemen deel aan het kampioenshap Agility en 32deelnemers strijden voor de titels in Gehoorzaamheid. Stiekem hopen we toch om enkele medailles in Deinze te houden want van onze 200 leden doen er een aantal heel ‘straffe’ mee’. Zo konden 2 honden van onze club op het IMCA in Italië het vorige weekend een medaille in de wacht slepen.

Iedereen is van harte welkom op het Belgisch kampioenschap Agility en Gehoorzaamheid en kan vanaf 9u00 genieten van deze sportdisciplines op het gezellig terras. Voor de allerkleinsten is er een springkasteel voorzien.

Ter info: De club Waak en Zie, die al sedert 1932 bestaat, ligt achter het kerkje van Petegem-aan-de-Leie aan het rond punt van de Kortrijkstraat en de Tweebruggenlaan en is te bereiken via de parking langs de kerk.

Meer info over Waak en Zie kan je terug vinden op hun website – http://www.waakenzie.be/

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...