De troeven van onze regio brengt terug een toffe zaak naar onze stad: Galerie Wivina Ockier

Ons mooie Museum van Deinze en de Leiestreek en het Raveelmuseum in Machelen aan de Leie waren voor Wivina Ockier een extra troef om haar galerie in onze stad te vestigen.

Wivina Ockier 2014-09-11 12_24_06

Sinds vorige week kan men in de Gentstraat terecht om de werken van Wivina Ockier te bekijken. In haar teken-en schilderwerk wordt de wereld van het kind in beeld gebracht. Een wereld die vaak eenzaamheid,stilte, verwondering en vragen oproept. De kinderen tonen geen specifieke emoties. Ze worden heel neutraal afgebeeld, maar de poezie die opgeroepen wordt, laat je binnen in hun kwetsbare wereld. Voor enkele van die portretjes heeft ze de eerste prijs gehaald in de wedstrijd „de Curieuze Collectie” met Michaël Borremans in de jury.

Wivina Ockier 2014-09-11 12_24_25Wivina schildert beelden uit ons collectieve geheugen en toch heeft iedereen de indruk dat het zijn eigen unieke herinnering is. Meestal wordt een stille ruimte gevuld door de ontwapenende aanwezigheid van een klein figuurtje. Ze zoekt naar de juiste penseeltoets om de breekbaarheid die ze ervaart weer te geven.

Ze start van foto’s omdat die haar toelaten alleen te werken in de stilte van haar atelier. Eenmaal een stuk uit de meestal oude zwart-witfoto gekozen is, wordt de figuur ontdaan van haar concrete context en ontstaat er een nieuwe wereld, die vaak weemoed uitstraalt.

Daarnaast maakt ze ook balpentekeningen waar ze haar gedachtenwereld de vrije loop laat. Het gaat vaak over drukbezette mensen die de voeling met het geluk verliezen. Voor die tekeningen heeft ze een eervolle vermelding gekregen op de Grote prijs voor tekenkunst in Ronse.

Wie haar werken wilt bekijken kan terecht op haar website http://www.wivinaockier.be/ of is zeker welkom om een bezoekje te brengen in de Gentstraat 39 in Deinze. Opendeurdagen op 20 en 27 september van 14u tot 17u.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...