Lancering van een nieuwe Ecocyclo route op zondag 21 september 2014

Eco cyclo route

De Natuurvrienden uit Deinze hebben de afgelopen maanden samen met Natuurpunt Deinze – Zulte, de Fietsersbond Deinze, MOW ( Milieufront Omer Wattez Leievallei ) en het Samenwerkingsverband stadsbos hard gewerkt aan een nieuwe Ecocycloroute in Deinze. De Natuurvrienden ijveren voor een duurzame en actieve vrije tijd. Een Ecocyclo route is een fietstocht langs ecovriendelijke plekjes in Deinze en omgeving. De Natuurvrienden van Deinze en de partners nodigen je graag uit om op autoloze zondag 21 september om samen met hen deze nieuwe tocht te verkennen. Aangezien het autoloze zondag is roepen we iedereen op om met de fiets of het openbaar vervoer te komen.

Waar? Verzamelen op de Markt Deinze aan het Sint – Poppoplein tussen 13u00 en 14u00 , kant Tolpoortbrug
Wanneer? Zondag 21 september 2014

Er wordt in groupjes van maximum 20 personen naar het station van Deinze gefietst, dat het eigenlijk vertrekpunt is van de Ecocyclo route. Het station is immers het knooppunt voor duurzaam verkeer in de regio en je kan er ook terecht om een fiets te huren. Om het geheel gezinsvriendelijk te houden zal er maar een kleine 15 tal kilometer van de route in gefietst worden.

Er wordt een stop met drankje voorzien aan een natuurgebied net voor Vosselare Put, waar u ook een woordje uitleg krijgt van een medewerk(st)er van Natuurpunt Deinze – Zulte. De deelnemende fietsers worden op het einde nog getrakteerd op een drankje op het gezellig bio café, traditioneel aanwezig op de jaarlijkse bio – eco markt op het Sint- Poppoplein. De eerste 100 deelnemers krijgen een attentie van Oxfam wereldwinkel. Elke deelnemer krijgt tevens een gratis route ter beschikking.

Met dit initiatief wil De Natuurvrienden Deinze hun steentje bijdragen bij de verdere uitbouw van Deinze als Fair Trade Gemeente.
Meer info: Eddy De Winter, coördinator [email protected]

De initiatiefnemers wensen ook uitdrukkelijk de V.V.V. – Leiestreek en het plattelandsproject Schelde-Leie VLM – Oost-Vlaanderen te bedanken voor de ondersteuning van het project.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...