Bio-Ecomarkt 2014 Groen Deinze

Op zondag 21 september 2014 van 14u tot 18u organiseert Groen-Deinze opnieuw haar jaarlijkse Bio-Ecomarkt op het Sint-Poppoplein in Deinze. Je kan er informatie opdoen, het gezicht achter het product zien, de sfeer opsnuiven en genieten van een gezellig biocafé.

Bio-Ecomarkt 2014 Groen Deinze

Eddy Donné: “Door naar de bio-ecomarkt te komen, kunnen de mensen kennis maken met producenten en winkeliers die het opnemen voor de biolandbouw, ecologisch wonen en leven, voor de natuur in het algemeen … De Deinse bevolking kan met een aankoop meteen ook een steentje bijdragen tot een duurzame aarde en een beter klimaat. En op deze autoloze zondag komt u gemakkelijker met de fiets tot op het Sint-Poppoplein. Bovendien kan je gratis deelnemen aan een eco-quiz.”Martijn Bruneel: “Dit jaar zal er opnieuw een speciale sfeer zijn op de Ecomarkt langs de Leie. De interactie tussen standhouders en mensen kan soms tot mooie ideëen, plannen en realisaties komen. Om het geheel wat op te vrolijken komt een Zuid-Amerikaans muzikaal duo langs: Juan Antonio en begeleider.”

Mieke Roelens: “Momenteel zijn er 17 standhouders ingeschreven. Traditioneel is de natuurwinkel Bioshop present met een breed gamma van biologische en ecologische voeding. Ook voor voedingsadvies kan je bij hen terecht…

En het zou goed zijn als het mooi weer is want er komt ook een standhouder met lekkere dranken: biobrouwerij Biobel uit Oedelem komt met probiotics, vitalisers en trippel bier. Er is ook een Mevr aanwezig met ecologische wijnen van Argebor wine quest. Zij brengt ook heel wat lekkere kruidenthee’s mee en een aanbod van heerlijke pasta’s van Antico Sapore.

Natuurlijk omgaan met water komt aan bod met milieuvriendelijke wasnoten om te gebruiken in de wasmachine. EM (effectieve micro-organismen) kan je ook gebruiken om schoon te maken. Dit kan ook van pas komen voor “de spulletjes voor spruitjes”. Bij deze stand kan je terecht voor wasbare luiers en alles wat u nodig hebt om wasbaar te luieren. U heeft een ruime keus en u kunt gemakkelijk zoeken per type luier, per materiaal (bamboe luiers, katoenen luiers, fleece/microvezel luiers…) of per merk.

Dat bijen een gunstig effect hebben op de natuur kan je onder andere merken door de huidverzorgingsproducten met “Manuka-honing”. Ook “BioReine” is exclusief distributeur van natuurlijke, biologische huidverzorgingsproducten die mens en milieu respecteren. Dat ook paddenstoelen een gunstig effect hebben op de gezondheid zal je merken bij de stand van Reishi van Patrick Leroy. Zoals vorig jaar is er ook opnieuw “de Ontknoping” uit Ertvelde met etherische oliën die een krachtig genezend effect hebben op lichaam en geest.

Dit jaar is Alchemilla aanwezig met een praktijk voor natuurgeneeskunde en gezondheidsbegeleiding. Je kan er zowel terecht met lichamelijke als emotionele klachten of gewoon om preventief en op een natuurlijke manier aan je gezondheid te werken.”

Wat zeker niet ontbreekt is een bedrijf met groene energie. Zo zorgt de firma Ecopuur uit Landegem voor zonne-energie en pelletverwarming. Wellicht komt ook de nieuwe uitbater van Ecostore met milieuvriendelijke materialen om de woning te isoleren en ecologische verven uit Merelbeke.

Om te leren hoe je beter kan composteren, vind je de milieudienst van stad Deinze met de compostmobiel. De compostmeesters hebben een eigen demoplaats waar alle kringlooptechnieken uit de doeken worden gedaan.

De stand van de Wereldwinkel brengt een wereld vol eerlijke handel met o.a. heel wat biologisch voedsel waarvoor de boer een eerlijke prijs krijgt…Dit jaar is er ook een ecologische kledingstand Yak & Yeti met ecologische kledij ten voordele van Nepal.

En zoals gewoonlijk kan je je gading vinden op de infostanden van VELT-Leieland, NatuurpuntDeinze-plus, de bijenvereniging en JNM. Bovendien zorgen we zoals vorig jaar voor een gezellig biocafé en ecologisch verantwoord speelgoed voor de kinderen.”

De toegang is gratis. Iedereen van harte welkom!

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...