GROS Deinze organiseert tweede Wereldfeest op 20 september

De gemeentelijke raad voor ontwikkelingssamenwerking van Deinze (GROS) organiseert op zaterdag 20 september de tweede editie van hun Wereldfeest op de terreinen van de lagere school Sint-Hendrik in Petegem. Jong en oud kunnen tussen 15 en 18.30 u. deelnemen aan leuke workshops, genieten van exotische muziek gebracht door lokale en buitenlandse muzikanten en dans en vertellingen uit het Zuiden. De toegang tot dit evenement is gratis.

GROS Deinze organiseert tweede Wereldfeest op 20 september

GROS

De gemeentelijke raad voor ontwikkelingssamenwerking van Deinze (GROS) geeft advies aan het stadsbestuur inzake ontwikkelingsaangelegenheden. Daarnaast is de GROS ook aanwezig bij evenementen en infomomenten georganiseerd door derden of het stadsbestuur over het Zuiden, of bij debatten over FairTrade. In de huidige samenstelling zijn er 18 bereidwilligen die al of niet een Zuidorganisatie vertegenwoordigen. Eén derde van de leden komt uit pure interesse.

Na het succes van de eerste editie vorig jaar organiseert de GROS van Deinze ook dit jaar een echt Wereldfeest. Op zaterdag 20 september worden jong en oud verwacht tussen 15 u. en 18.30 u. op de terreinen van de lagere school Sint-Hendrik in Petegem (Oostkouterlaan 7) voor leuke workshops, exotische muziek en dans en vertellingen uit het Zuiden. De toegang wordt gratis aangeboden door de GROS, daarin ondersteund door het stadsbestuur.

Uitgebreid programma

De GROS is er in geslaagd om 19 verschillende nationale en regionale organisaties naar het Wereldfeest te brengen voor één van de grootste infomarkten uit de regio op vlak van Zuidwerking. Reken daar dan ook nog de Oxfam Wereldwinkel Deinze bij die zal zorgen voor een frisse pint, een FairTrade-snack en een goed glas zuiderse wijn.

Iedereen zal verwelkomd worden door de djembégroep van Paul Van Gompel uit Meigem, wie dat wenst zal zelf ook kunnen meespelen.

De allerkleinsten kunnen luisteren naar de prachtige verhalen van Paula Silva uit Kaapverdië, er zal gegrimeerd worden, er worden vriendschapsbandjes gemaakt en er komt iemand henna tattoos op je hand, arm of wang zetten.

De iets ouderen kunnen zich door Serena laten verleiden tot een dansworkshop salsa of merengue, of misschien verkiezen ze een dansje op de filmmuziek van Bollywood. Uit Gent komt een Iraanse vluchteling zijn verhaal vertellen.

De culinaire ‘couleur locale’ komt er met Tanzaniaanse hapjes, proevertjes uit Ecuador en exotische pannenkoeken.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...