DVC Heilig Hart zegt dank aan (en neemt afscheid van) de zusters

Zuster Rachel, zuster Katrien en zuster Maria-Pia verhuisden op 27 mei van DVC Heilig Hart naar het hoofdklooster in de Meulenstraat in Deinze. De zusters van de H. Vincentius à Paulo te Deinze, de oprichters van DVC Heilig Hart, hebben daarmee voorgoed de Leernsesteenweg verlaten.

DVC Heilig Hart – dienstverleningscentrum voor personen met verstandelijke beperkingen uit Deinze – zegt op maandag 8 september dank aan de zusters.

Op het programma staat een dankviering in het gezellige kerkje van Bachte en een afscheidsmoment met taart en koffie voor de zorgvragers en begeleiders in het DVC Heilig Hart.

DVC Heilig Hart ZustersOp de foto: zuster Katrien, zuster Maria-Pia en zuster Rachel

De laatste zusters zijn verhuisd

Met 3 waren ze nog. Zuster Rachel, zuster Katrien en zuster Maria-Pia. Het is moeilijk in woorden te omschrijven wat zij voor het DVC betekend hebben. Zuster Katrien en zuster Rachel hebben hier samen meer dan 80 jaar gewoond, gewerkt, gezorgd en gebeden. Dat verdient een groot respect en immense dankbaarheid.

Symbolische stap

De effectieve verhuis vond al plaats op 27 mei. De verhuis van de zusters is ook een zeer symbolische stap. Als leden van een mooie, dienstbare en warme congregatie, die het DVC Heilig Hart in 1922 heeft gesticht en daar later een school voor buitengewoon onderwijs en een revalidatiecentrum heeft doen bloeien, geven zij een fantastische opdracht aan ons allen door.
Honderden, zeg maar een paar duizend kinderen, en later ook volwassenen met een mentale en multiple beperking zijn door hen verzorgd, ondersteund en liefgehad.

DVC Heilig Hart zegt dank

Het DVC Heilig Hart kan de definitieve verhuis van de zusters niet zomaar laten passeren. Daarom organiseert het op maandag 8 september een dank- en afscheidsmoment.

Om 14 uur is er in de kerk van Bachte een eucharistieviering, voorgegaan door E.H. Deken Rudy Van Acker en bijgestaan door pastor Ria Vercamer. Deze viering wordt muzikaal opgeluisterd door het gelegenheidskoor ‘De Leiegalm’ (bestaande uit oud-leden van het koor van meer dan 30 jaar geleden, aangevuld met huidige zangers en zangeressen). Alle medewerkers van DVC Heilig Hart zijn uitgenodigd voor deze viering. Ook iedereen die de zusters goed gekend heeft of niet meer in DVC Heilig Hart werkt is zeer welkom.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...