Op Deinse autoloze zondag is er Bio-Ecomarkt en Climate Reality

Op de bio-ecomarkt op zondag 21 september kan je in de namiddag om 15h ook gaan luisteren naar een lezing door Lard Vanobbergen omtrent de klimaatproblematiek.

Deinzenaar Lard Vanobbergen maakt sedert maart 2014 deel uit van het Climate Reality Leadership Corps, een organisatie opgericht door vroeger vice-president Al Gore uit de Verenigde Staten.

Het Climate Reality Project is een initiatief van Al Gore waarbij hij mensen wereldwijd van een training voorziet rond de problematiek van klimaatverandering. Tijdens deze training, die door Al Gore zelf wordt gegeven, krijgen mensen een diepte-inzicht omtrent de problematiek van klimaatverandering en worden ze geleerd hoe ze in hun eigen leefomgeving het bewustzijn bij mensen van deze problematiek kunnen verhogen. Het Climate Reality Project werd opgericht in 2006 na de lancering van de documentaire “An inconvenient truth”, een aangrijpende documentaire over de opwarming van de aarde.

De opdracht van een Climate Reality Leader, zoals Lard Vanobbergen, is om een ambassadeursrol op zich te nemen en door middel van sociale media, blogs, en door presentaties mensen meer inzicht te verschaffen rond klimaatverandering.

Letters & Co

Wat mag je verwachten:

* de link tussen Lard en klimaatverandering
* een stevige maar zeer duidelijke uitleg over die klimaatverandering. Wat is het? Hoe zit het precies allemaal in elkaar?
* Wat kunnen we oplossen? Wat kunnen wij doen? Waar zullen we mee moeten leven in de toekomst?
* Een lezing die op een realistische manier je zal doen nadenken over wat jij als individu kan doen.

Praktisch: Zondag 21 september om 15h00, De lezing duurt ca 30 minuten. Met wat ruimte voor vragen moet dit kunnen rond zijn op drie kwartier, een uur.
Locatie: Letters & Co, hoek Markt Deinze, naast OLV-kerk.
Inschrijving: niet noodzakelijk, info bij Mieke Roelens: [email protected]

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...