Activiteiten Week van het Bos te Deinze

Zondag 12 oktober 2014 – HET STADSBOS IN KLANK EN KLEUR

De voorbije jaren is het stadsbos Deinze uitgegroeid tot een aangename plek om te vertoeven, dit in het opgroeiende bos, met de kronkelende bospaden, de avontuurlijke speeltuigen en de Galloway-runderen die er zich thuis voelen. Het Samenwerkingsverband Stadsbos Deinze, inmiddels 11 jaar oud, heeft deze bosuitbreiding steeds toegejuicht en organiseerde de voorbije jaren tal van activiteiten om deze unieke plek bekend te maken in onze regio.

In deze mooie omgeving biedt het Samenwerkingsverband Stadsbos Deinze op zondag 12 oktober 2014 een nieuwe activiteit aan voor alle leeftijden. Klanken en kleuren staan dan centraal in het stadsbos van Deinze. Er zijn leuke optredens, vertellingen, workshops voor groot en klein, verspreid langs de bospaden en bij enkele aanpalende hoeves. Bij de 10 haltes is er dus van alles te beleven. Wij kunnen hierbij rekenen op de  medewerking van o.m. de Deinse Belleman Nick Hollevoet, jeugdtheater Crea, Les Amis de Charles, De Sterrebloem en enkele Deinse muzikale talenten. Een leuke uitstap voor jong en oud !!

Elke bezoeker krijgt een programmablaadje met een overzicht van de activiteiten in het bos. Zo kan iedereen zijn eigen tocht te voet of per fiets uitstippelen. Deze boeiende uitstap start om 14 u aan het Vakantie- en Recreatiecentrum De Ceder, Parijsestraat 34 te Astene-Deinze. Einde om 17 u.

Meer info via www.stadsbosdeinze.be of via [email protected].

In hetzelfde weekend gaan in het kader van de Week van het Bos ook volgende activiteiten door in het stadsbos te Astene-Deinze: Zaterdag 11 oktober – NACHT VAN DE DUISTERNIS

Ontdek het nachtelijke leven in de natuur. Aan de hoeve ‘Nieuwgoed te Parijs’ staan sterrenkijkers opgesteld om de wondere wereld van het heelal te bekijken. De wandelingen starten om 19u30, 20u en 20u30 aan de hoek Gampelaeredreef-Krekelstraat en duren ongeveer 1,5 uur. Kom bij voorkeur met de fiets. Deze activiteit is een organisatie van Natuurpunt Deinze plus ism het stadsbestuur van Deinze en de lokale sterrenkijkers. Info: www.natuurpuntdeinzeplus.bewww.deinze.be – milieudienst Deinze – 09 381 95 56

Zondag 12 oktober – De Ronde van Deinze: op zoek naar paddenstoelen in het stadsbos van Astene

Tijdens deze gezinswandeling gaan ze op zoek naar heksenkringen, elfenbankjes, heksenboleten, duivelseieren en andere herfstverschijnselen. Start aan de hoek Gampelaeredreef-Krekelstraat om 10u, kom bij voorkeur met de fiets. Einde rond 12u. Deze activiteit is een organisatie van Natuurpunt Deinze plus. Info: www.natuurpuntdeinzeplus.be/

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...