Scholieren #Erasmusatheneum Deinze lopen stage bij #Lidl

Erasmusatheneum Deinze en supermarkt slaan handen in elkaar

Lidl Deinze

Wie vanaf deze week gaat winkelen bij een Lidl-supermarkt in de omgeving van Deinze heeft dit schooljaar kans om er ook scholieren te treffen. Een aantal leerlingen van het Erasmusatheneum uit de Volhardingslaan in Deinze loopt namelijk dit schooljaar één dag per week stage bij de discounter. En die samenwerking is een primeur in België.

“Dit is een unieke kans”, vertelt Isabelle Janssens, directeur van het Erasmusatheneum. “De leerlingen krijgen op de werkvloer de mogelijkheid om competenties aan te leren, die we in een schoolse omgeving moeilijker kunnen nabootsen. Bovendien kunnen we op deze manier de kans op tewerkstelling, na het beëindigen van de studies, bevorderen.” Elke maandag gaan de leerlingen van het 6e jaar Office – Assistant aan de slag in de Lidl-vestigingen van Deinze, Tielt en Waregem. Evi Pypaert leerde vorige week al Lidl kennen tijdens een kennismakingsweek. “We hebben een intensieve opleidingsweek achter de rug, maar we hebben veel bijgeleerd. Vanaf nu moeten we ons bewijzen in de échte Lidl, spannend!”, geeft de tiener uit 6 Office – Assistant aan.

Ook bij Lidl staan ze achter het proefproject. “Dit systeem biedt ons de kans om gedurende het hele schooljaar samen te werken met potentiële medewerkers. Zo leren zij Lidl en wij hen beter kennen, zonder dat één van beide langetermijnengagementen aangaat”, vertelt Lidl-woordvoerder Pieterjan Rynwalt. “Bovendien kunnen we zo mee accenten leggen in de opleiding van de werknemers van morgen – en mee de brug helpen slaan tussen schoolbanken en de arbeidsmarkt. Dat we hiervoor ruimte moeten vrijmaken voor opleiding nemen we er graag bij.”

De samenwerking kadert in een ruimer proefproject van de winkelketen en GO!. Dit jaar lopen scholieren uit twee scholen stage bij Lidl. Ook in het KTA Drie Hofsteden in Kortrijk gaan leerlingen van de derde graad één dag in de week aan de slag bij de discounter. Het is de eerste keer in België dat een dergelijke samenwerking tussen GO! en een winkelketen wordt opgezet.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...