Deinze, de uitloper van de #GhentwebValley #mijnopvang

Dat Deinze een actieve stad is wisten we al, vele mensen houden er na hun dagtaak nog een hobby of extra job op na. Ons platform Deinzeonline is daar ook een bewijs van. Rik Calus uit Deinze is ook zo iemand, met zijn bedrijfje Ritco maakt hij onze stad ook buiten de stadsgrenzen bekend met zijn eigen gemaakt software platform. MijnOpvang is een digitaal platform voor onthaalmoeders en medewerkers van kindercrèches.

MijnOpvang2

Rik vanwaar je passie voor websites?
Ik ben al heel vroeg met websites maken begonnen. Deze passie heb ik kunnen uitbouwen tot een bijberoep. Enkele jaren geleden stond ik mee aan de wieg van MijnTuin.org. Ik werk daar zelf niet meer actief aan mee en wou eigenlijk een ander project opstarten.

Vanwaar kwam je idee om iets te ontwikkelen voor onthaalmoeders?
Begin dit jaar heb ik een kleine website gebouwd voor een onthaalmoeder. Ze vroeg mij of het daarnaast mogelijk was om iets te bouwen waar ze op een veilige en afgesloten manier berichtjes kon uitwisselen met de ouders van haar kindjes. Na wat denkwerk heb ik MijnOpvang uitgedacht als een platform dat veel verder gaat dan enkel berichtjes uitwisselen. Het moet een echte tool worden voor elke onthaalmoeder.

Wat is MijnOpvang precies?
Een onthaalmoeder wil elke dag doen wat ze ongelooflijk graag doet: voor kinderen zorgen, een goede opvang zijn, zorgen voor een gezonde maaltijd en die kleine schatten helpen opgroeien. Het gevecht met de papierwinkel en de stapels administratie wordt uit noodzaak ’s avonds laat verwerkt.

Ook is het niet altijd even gemakkelijk om ouders op de hoogte te houden van de evolutie van hun kleintje. De meeste ouders hebben een superdrukke agenda: naast een veeleisende job vraagt de jonge kroost veel aandacht van hen. Al dat lopen en springen om alles rond te krijgen zorgt dat er weinig tijd over blijft om binnen te springen bij de onthaalmoeder of crèche om even rustig te praten.

MijnOpvang is hét communicatieplatform voor de kinderopvang!

Een belangrijk deel van MijnOpvang draait rond communicatie tussen de ouders en de kinderopvang. De tijd van het papieren heen- en weerschriftje behoort tot het verleden. Mijnopvang zorgt voor een veilige omgeving waar je als onthaalmoeder zelf bepaalt wie er toegang krijgt en wie niet. Binnen de website kan je dan in alle vrijheid berichten en foto’s plaatsen. Ook de ouders kunnen rustig slapen: de gegevens van hun kleine spruit worden goed beschermd met respect voor de privacy van de ouders en het kind.

MijnOpvang helpt bij uw administratie

De administratie die bij een kinderopvang komt kijken, wordt zwaarder en zwaarder. Het is belangrijk dat je als onthaalmoeder op een eenvoudige manier informatie kan terugvinden over elk kind, dat je de nodige aanwezigheidslijsten kan bijhouden en op basis daarvan lijstjes kan maken voor de wekelijkse afrekening of het jaarlijkse fiscaal attest.

Dit kan heel gemakkelijk met MijnOpvang: tweemaal klikken is voldoende om ‘s morgens het toekomen van de kleine spruiten vast te leggen. Je drukt de rapporten af indien je die nodig hebt of je bewaart alles digitaal als je dit liever hebt.

Meer info over MijnOpvang.be kan je hier terug vinden.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...