Dit weekend wordt Deinze terug Sprookjesland

“Sprookjesland” is een activiteit die sinds vorig jaar in de handen is van het Jeugdbestuur van Petegem Sportief VZW.
Deze activiteit is tot leven gekomen toen Bruno Dheanens en Yannic Demeyer hun welbekende Kinderpiratenstraat stop moesten zetten.
Aangezien dit een prachtige namiddag was voor de kinderen vonden wij dit jammer om zomaar te laten stoppen en bliezen we dus Sprookjesland tot leven, die natuurlijk grotendeels gebaseerd is op het succesverhaal van de “kinderbouwstraat” en “kinderpiratenstraat”.

Sprookjesland: “Hoewel wij een schoon voorbeeld hadden om hieraan te beginnen was dit voor ons natuurlijk een “heeeel” grote uitdaging. Zo moesten we op een korte termijn 15 nieuwe spelletjes uit de grond stampen en samenwerking zoeken tussen verschillende bedrijven om de kinderen zoals jaarlijks opnieuw te kunnen verrassen met allerlei leuks.

Gelukkig wisten we dankzij onze eigen creativiteit en enkele goede materiële sponsors een volwaardige speelstraat in elkaar te knutselen, en dit mag je letterlijk nemen want bijna ieder spelletjes hadden we zelf gemaakt en versierd. Dankzij deze methode konden we dit bieden aan de kinderen voor een prijs van slechts 3€ (2€ voor grote groepen zoals KSA – Scouts,…) en konden ze zich deze dag nog gratis laten schminken.

Gedurende deze speelstraat die dit jaar plaatsvind op zondag 5 Oktober van 14 tot 17.30u kunnen de kinderen deelnemen aan een 15-tal spelletjes die natuurlijk allemaal draaien rond het thema sprookjes. Zo kunnen ze grijpen naar de zwavelstokjes, ballen gooien naar de huizen van de 3 biggetjes of een overheerlijke snoepsaté maken (deze snoepen krijgen ze er trouwens onderweg dus ook nog bij) in het snoephuisje waar de “boze” heks (die voor 1 keer niet zo boos is 🙂 de kinderen daar gerust bij helpt.

Na afloop van het parcours als de kinderen hun stempelkaart vol is krijgen deze nog een leuke goodiebag met allerlei leuks in voorzien. natuurlijk knijpen we wel een oogje dicht bij die “volle” spaarkaart want het is natuurlijk niet leuk iemand een zakje te moeten weigeren. Daarvoor krijgen ze trouwens ook bij ieder spelletje een helpende hand door onze medewerkers die alles in het oog moeten houden.

Vorig jaar konden wij ook rekenen op de samenwerking met de plaatselijke binnenspeeltuin die ook een spelletjes voorziet (dit jaar natuurlijk opnieuw) en ook kunnen we dit jaar rekenen op de samenwerking met de VZW savafoot, die gespecialiseerd is in voetbalkampen, en de hulp van KVLV Petegem.

Vorig jaar hadden we voor onze eerste editie gerekend op een 300-tal kinderen, groot was onze verbazing toen we er zo’n 550 over de vloer kregen. Het was dan ook voor onze medewerkers een zware beproeving. natuurlijk konden we door dit succes en de lovende reacties die we kregen het zeker niet laten om hier een vervolg aan te breien.
De iets minder plezante dingen die er vorig jaar waren zoals de lange wachtrijen en dergelijke zullen we natuurlijk ons uiterste best voor doen om dit jaar te vermijden.

Dit jaar zijn er zo een 17-tal spelletjes voorzien met natuurlijk opnieuw de publiekstrekkers zoals de paarden van assepoester, het kasteel van Doornroosje en het snoephuisje van Hans en Grietje. Ook kunnen de kinderen zich laten schminken en krijgen alle kindjes (we zijn dit jaar voorzien op 600 kinderen) opnieuw een leuke goodiebag bij het inleveren van hun stempelkaart.”

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...