ESKA museum van KMSK Deinze, pure passie!

Reeds 2 jaar is Marnix Cornelis bezig de geschiedenis van KMSK Deinze te archiveren op zijn website, je ziet het direct als je de website bezoekt het is een passie voor hem. De clubgeschiedenis van KMSK Deinze kan bekeken worden en je zult zien aan KMSK Deinze hangt een ganse geschiedenis, vanaf de begin jaren van de club in 1926 wordt je door de tijd meegenomen naar de huidige situatie met en overzicht van de clubbestuur en natuurlijk niet te vergeten de spelers.

ESKAmuseum

Wist je trouwens dat KMSK Deinze reeds 3 clubliederen had? Ook leuk om lezen is de geschiedenis van supportersclub ’t Kouterke

Marnix vanwaar je passie voor deze website? “Als jeugdspelertje van SK ben ik steeds een vaste supporter gebleven. Door de jaren heen heb het wel en wee van SK meegemaakt. De website zal maar een onderdeel van mijn archief vertonen. Mijn verzameling bestaat uit veel meer dan wat er op de website komt. Bv. Ik heb alle wedstrijdverslagen die geschreven zijn, voor, tijdens en de jaren na de oorlog, geschreven door bestuursleden van SK, in die tijd. Ik heb honderden digitale kranten uitknipsels . Tientallen clubbladen. Ik moet wel zeggen dat mijn verzameling gaat tot 1980. Daarna heb ik ook nog wat, maar leg er mij niet op toe.Etc, etc……..Hoe ben ik ertoe gekomen. Onrechtstreeks. Ik ben een Bachtenaar en toen ik rond de 30 was, hadden hier in Bachte een liefhebbers ploegje, enkel met Bachtenaren. Dit was gebaseerd op een officiële voetbalploeg tijdens de oorlog Hoger Op Bachte. (ik heb hierover een artikel geschreven in sportje). Langs mijn professionele bezigheid kwam ik in contact met iemand van het blad ‘sportleven’ van de KBVB. Hij heeft mij alle wedstrijduitslagen en info, verschenen in sportleven, over HOBachte gegeven. Een vroegere medewerker van de vroegere website SK vroeg mij hetzelfde te doen voor SK. Wat ik ook deed. Al deze info is vrijgegeven op de vroegere website maar is bij de hernieuwing van de officiële sk deinze website weggehaald als oninteressant. Hierop ben ik begonnen met een eigen website. LOS van de KMSK organisatie. Van het een komt het andere en ben ik alle mogelijke ex spelers gaan contacteren en velen hebben mij hopen info meegegeven. Met het resultaat van nu. Het is de bedoeling, later dit archief over te brengen naar lib archief in Gent, waar ook alle documenten van G torck terug te vinden. Erfgoedcel?.. “

Wie een kijkje wilt nemen op de website kan hier terecht. http://users.telenet.be/marnixcornelis/index.html

OPROEP: Patrick heeft nog teamfoto’s te kort van een paar jaar, deze zijn zeer moeilijk te vinden. Ook is alle info van voor de jaren ’80 aangaande de organisatie SK Deinze zeer welkom. Dit betreft zowel foto’s als andere documenten. Hij is vooral op zoek naar ploegfoto’s van de volgende seizoenen: 1936-1937 / 1939-1940 / 1940-1941 / 1951-1952 en 1968-1969. Zowel eerste ploeg als jeugd. Alle gekregen informatie wordt bij toelating ingescand en de documenten worden terug bezorgd, zo vlug mogelijk. Mocht er iemand naar info op zoek zijn over SK Deinze,help hij jullie graag! http://users.telenet.be/marnixcornelis/index.html

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...