Nacht van de Duisternis en de Ronde van Deinze

Natuurpunt Deinze Plus heeft een druk weekend voor de boeg.

Nacht van de Duisternis en de Ronde van Deinze

Zaterdagavond 11 oktober organiseert Natuurpunt Deinze Plus in samenwerking met de stad Deinze en de Sterrekijkersvereniging de Nacht van Duisternis.

Om 19u30 start een eerste wandeling op maat van jonge gezinnen: samen met de heldhaftige Ridder Rogier trekken we ten strijde tegen het licht dat een sterke impact heeft op het nachtleven in de natuur. Om 20u en 20u30 vertrekken nog twee wandelingen voor een breder publiek, waarbij de nachtelijke mysteries van het bos worden uitgelicht. Aan de boerderij Nieuwgoed te Parijs zullen sterrenkijkers opgesteld staan om het heelal ten volle te kunnen bewonderen. Nu ook vleermuizen kunnen overnachten in het vleermuizenhotel van het stadsbos, zal ook bijkomende aandacht worden besteed aan deze beestjes en zullen batdectectoren beschikbaar zijn.

Paddenstoelen zoeken bij nacht is moeilijk, zodat Natuurpunt Deinze Plus pas de volgende dag (zondag 12 oktober 2014 om 10u) op paddenstoelenjacht gaat in het Stadbos van Deinze. Paddenstoelen zijn dan ook het thema van deze volgende etappe van de Ronde van Deinze, waarbij Natuurpunt Deinze Plus in elkeen van de 11 deelgemeenten van Deinze een wandeling organiseert. Ook bij deze activiteit is de mystiek van het bos niet veraf, want onder begeleiding van natuurgids Eddy Saveyn gaan we op zoek naar heksenboleten, elfenbankjes, duivelseieren en zo meer.

Beide activiteiten vinden plaats in het Stadsbos: afspraak op de hoek van de Gampelaeredreef en de Krekelstraat.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...