Traditionele Sint-Hubertusviering en Jachtrit in prachtig decor van Ooidonk

Op 2 november gaat opnieuw de Sint-Hubertusviering door in de prachtige omgeving van het Kasteel Van Ooidonk. Deze eeuwenoude traditie waarin paarden, honden en roofvogels gewijd worden en zo  een jaar lang bespaard blijven van ziektes of ongeval, kent ook in Deinze al jarenlang succes. De organisatie van de Wildbeheerseenheid tussen Leie en Schelde en Ruiterkomitee Deinze kan steeds rekenen op een 150-tal paarden en een 50-tal honden.

Sint-Hubertusviering

Naast ruiters en hondenliefhebbers zijn ook vele kijklustigen jaarlijks aanwezig op de Sint-Hubertusviering. De betoverende omgeving van het Kasteel van Ooidonk is het perfecte decor om op zondagmorgen van de herfst te genieten en een frisse neus op te halen. Het geheel wordt opgeluisterd door de jachthoornblazers van Arenberg en doorlopend zijn er demonstraties met roofvogels.
Voor de ruiters en menners is de aansluitende jachtrit op de wijding het hoogtepunt van het evenement. Voor de ruiters hebben we een twee uur durende rit door veld en bos en langs de oude leiearm in Astene in petto. De route van de jachtrit is dit jaar overigens vernieuwd langs meer hogerop gelegen gebieden. Tijdens de jachtrit kunnen toeschouwers overigens op vaste plaatsen de ruiters bekijken.
De menners trekken er een hele dag op uit met een uitgestippelde weg en vaste stopplaatsen in het Nevelse en Deinse land.
Na en tijdens de jachtrit is het mogelijk om iets te drinken aan het Kasteel van Ooidonk. ’s Avonds is er traditioneel het jachtdiner in bistro De Koornbloem in Machelen (Zulte).

Sint-Hubertusviering

Om 9u45 worden de ruiters verwacht op de weide naast het kasteel en om 10u begint de wijding. Aansluitend start de jachtrit in 4 groepen waarvan 2 springgroepen en 2 wandelgroepen.
Meer informatie over de jachtrit en inschrijven voor het jachtdiner kan u vinden op www.ruiterkomiteedeinze.be

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...