Classics for Specials, sfeervol muziekfeest door de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans

In het kader van het project ‘klassiek voor iedereen’ organiseert de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans van Deinze ‘Classics for Specials’, een sfeervol muziekfeest voor mensen met een mentale of meervoudige beperking. Dit gaat door op woensdag 26 november 2014, om 14.30 u. in zaal Post – academie Deinze.

Classics for Specials Deinze

Klassiek voor iedereen
De voorbije weken was ‘klassiek voor iedereen’ op vele tientallen plaatsen in Vlaanderen te gast en op veel manieren te horen en te beleven. Klassiek voor iedereen is een project dat klassieke muziek toegankelijker wil maken voor -letterlijk- iedereen. De drempel om een concertzaal binnen te stappen, is vaak nog te hoog. Daarom kiest het project bewust voor een democratische toegangsprijzen en probeert het zoveel mogelijk verschillende mensen aan te spreken. Want: ongekend is onbemind.

In de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans van Deinze wordt deze leuze op een bijzondere manier waargemaakt met het project ‘Classics for Specials’. Dit is een jaarlijks concert voor mensen met een mentale of meervoudige beperking, dat ondertussen al aan de 7e editie toe is. Na een eerste ‘muzikaal bezoek’ door een groepje leerlingen van de academie aan een zorginstelling, groeide dit project gedurende de voorbije 7 jaar geleidelijk aan uit tot wat het nu is. Dat gebeurde al zoekend en tastend, maar gedragen door een sterke visie en door de groeiende vriendschap en verstandhouding tussen de partners: de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans Deinze en een groep medewerkers en beleidsverantwoordelijken van de groep instellingen ‘Broeder Ebergiste’, met vestigingen in de regio Deinze-Gent.

Sfeervol muziekfeest
Classics for Specials is een heerlijk, sfeervol muziekfeest: meer dan 250 enthousiaste luisteraars (zeg maar: deelnemers) genieten van symfonische muziek, ingeleid en aan elkaar gepraat op een voor hen bevattelijke en aantrekkelijke manier. Voor hen is Classics for Specials een jaarlijks terugkerend hoogtepunt waarvoor ze de verplaatsing maken naar ‘de muziekschool’, een terrein dat ze intussen goed kennen en waar ze graag komen. Ook de muzikanten van het orkest kijken uit naar dit jaarlijks terugkerende evenement op hun kalender: spelen voor (en met) dit publiek is immers een echte belevenis: wederkerig, open, verrassend en hartverwarmend.

Het project wordt gerealiseerd met heel bescheiden middelen. Het wordt gedragen door een werkgroep die de ontmoeting tussen alle betrokkenen bij dit project zo consequent en eerlijk mogelijk gestalte wil geven.

De recentste voorstellingen werden uitgetekend met het begrip ‘inclusie’ als richtinggevend principe voor inhoud en vormgeving. Het publiek wordt actief betrokken bij een klassiek concert: ze kunnen zelf muzikaal participeren.

Kortom: klassiek is er écht voor iedereen!

‘CLASSICS FOR SPECIALS’ – WOENSDAG 26 NOVEMBER 2014 – 14.30 u.
ZAAL POST – ACADEMIE DEINZE (ingang via Leiedam 5)

Info: Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans, Kalkhofstraat 25, 9800 Deinze, 09 381 69 40
[email protected] – www.muziekacademiedeinze.be – http://www.facebook.com/samwd.deinze

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...