Winnaars teken- en knutselwedstrijd mobiliteit gehuldigd

Naar aanleiding van de Week van de Mobiliteit van 16 tot en met 22 september organiseerde stad Deinze een teken- en knutselwedstrijd voor het lager onderwijs, waarbij de vraag ‘wat is voor jou de leukste manier om je naar school te verplaatsen?’ centraal stond. Op vrijdag 14 november werden de winnaars van de wedstrijd gehuldigd en mochten ze een boekenbon van € 50 in ontvangst nemen. Alle deelnemers werden verwelkomd op een receptie in Brielpunt, waar ze een diploma kregen om hen te belonen voor hun creativiteit.

Leerlingen uitdagen om mee te denken over mobiliteit
Alle klassen van het lager onderwijs in Deinze werden naar aanleiding van de Week van de Mobiliteit aangeschreven door het stadsbestuur om deel te nemen aan een teken- en knutselwedstrijd. De opdracht luidde: maak een creatief werkje rond de vraag ‘wat is voor jou de leukste manier om je naar school te verplaatsen?’. De wedstrijd werd op klasniveau gehouden, iedere klas kon één werkje indienen. Het stadsbestuur wilde hiermee de leerlingen van het lager onderwijs uitdagen om op een positieve manier mee te denken over mobiliteit in Deinze.

De 33 deelnemende klassen lieten hun fantasie de vrije loop en dienden fraaie werkjes in. De jury beoordeelde de creaties en stond versteld van de resultaten, die stille getuigen vormen van de levendige mobiliteitsgesprekken die vooraf in de klassen werden gevoerd.

De vijf winnende creaties werden geselecteerd op basis van originaliteit, creativiteit, graad van samenwerking en de manier waarop rekening werd gehouden met het mobiliteitsthema. De volgende winnaars kwamen uit de bus:

1. VBS Wontergem (de leerlingen van de derde graad)
2. De Veerboot (de leerlingen van leefgroep ‘de bloempjes’)
3. De kleurenplaneet (zowel de kleuters van de derde kleuterklas als de leerlingen van het zesde leerjaar winnen een gemeenschappelijke prijs)
4. VBS Driessprong (de leerlingen van klas 3A)
5. VBS Zeveren (de leerlingen van het vijfde leerjaar)

Alle deelnemende klassen werden op 14 november uitgenodigd voor een receptie met kinderchampagne en chips in Brielpunt, waar alle ingezonden werken tentoongesteld staan. Burgemeester Jan Vermeulen maakte de winnaars bekend, deze klassen kregen een boekenbon ter waarde van € 50. Alle deelnemers werden met een diploma bedankt voor hun creativiteit.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...