De kampioenen van RSC The Handles

Jodi Devolder haalt selectie EK met bronzen medaille op BK

RSC The Handles Deinze nam op zondag 16 november met 4 skippers deel aan de Belgische individuele kampioenschappen. Tim Vandewalle, Floor Degraeve, Liese Bouvijn en Jodi Devolder moesten elk in hun onderdelen proberen om met een uitstekend resultaat een eventuele podiumplaats en selectie voor het Europees kampioenschap binnen te halen in juli 2015.

Tim Vandewalle sprong een goede wedstrijd met 2 persoonlijke records en haalde de gouden medaille binnen op het onderdeel triples. Floor Degraeve eindigde in de vrouwencategorie net naast het podium op datzelfde triple onderdeel, waar de bedoeling is om zoveel mogelijk keer na elkaar op te springen terwijl het touw 3 maal onder de voeten gedraaid wordt.

Liese Bouvijn en Jodi Devolder kwamen ook in actie. De twee speedproeven werden naar behoren uitgevoerd, sneller mag natuurlijk altijd. De vrije oefening van Liese had jammer genoeg wat foutjes waardoor ze op een 16de plaats in het algemeen klassement eindigde (lees: de twee speedevents en de freestyle samen). Jodi sprong een fantastische freestyle waardoor ze en een bronzen medaille pakte op het freestyle event en op een verdiende derde plaats eindigde in het algemeen klassement. Top 3 van België voor de jongste deelneemster van The Handles en een selectie voor het EK.

Zo sluiten The Handles het individueel seizoen af met 5 bronzen, 2 zilveren en 1 gouden medaille op de provinciale kampioenschappen en 1 gouden en 2 bronzen medaille op de Belgische kampioenschappen. Jodi Devolder behaalde ook haar selectie voor het EK en zal dus de Red Ropes vervoegen eind juli 2015 naar Duitsland voor de Europese masters. Tim Vandewalle doet hetzelfde voor het Triple onderdeel.

Op naar het Belgisch kampioenschap minidemo van komend weekend 22 november in Blankenberge en daarna voluit trainen voor de teamkampioenschappen eind februari 2015.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...