Dierenartsencentrum Zodiac terug op missie naar Congo

Net zoals vorig jaar neemt ook dit jaar Dierenartsencentrum ZODIAC het initiatief om het vrijwilligersproject in Congo verder te zetten.

Zodiac Congo

Op vrijdag 31 oktober vertrokken Jeroen samen met 3 andere dierenartsen en één dierenartsenassistente naar Congo om daar zwerfhonden te steriliseren, te castreren en te vaccineren. Ook is Dierenartsencentrum ZODIAC hier gevraagd om de lokale dierenartsen aan te leren hoe zij deze ingreep op een veilige manier kunnen volbrengen.

De regio waar he team verblijft (het westen van “Frans Congo”) is voorlopig vrij van Ebola. Rabiës is wel aanwezig en dit is tezelfdertijd een van onze grootste risico’s, juist omdat Dierenartsencentrum ZODIAC daar met zwerfhonden werkt. Het team is dan ook hoogstwaarschijnlijk de enige dierenartsen in België die vaker tegen Rabiës zijn gevaccineerd dan hun patiënten! Het reisadvies van buitenlandse zaken is voorlopig positief.

Vorig jaar was het de eerste keer dat Dierenartsencentrum ZODIAC dit project uitvoerde: een groot deel was dan ook prospectie. Vorig jaar hebben ze 47 honden gesteriliseerd maar dit jaar hopen ze er minstens 150 te kunnen doen!

Ze verblijven enkele dagen in het Conkouati Douli nationaal park en enkele dagen in Tchimpounga, waar Afrika’s grootste chimpansee sanctuary ligt. Ze zijn vereerd dat we hier gebruik mogen maken van hun infrastructuur.

Volgen?
Uiteraard kunt u hen volgen via hun facebookpagina. Ze proberen, afhankelijk van de internet connectie, toch dagelijks een update te voorzien.

dierenartsenpraktijkZodiac Deinze

De praktijk? Geen nood! De praktijk zal werden worden voortgezet zoals anders. Anja en Annelies zullen hun uiterste best doen om u zo goed mogelijk te helpen!

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...